Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

11 μήνες με αναστολή στον 55χρονο που έκρυψε τη σορό του πατέρα του σε καταψύκτη – Αφέθηκε ελεύθερος

Ολοκληρώθηκε η πρώτη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στον Μυστρά, με τον 55χρονο που είχε αποκρύψει τη σορό του ηλικιωμένου πατέρα του μέσα σε καταψύκτη, σε ξενώνα της περιοχής. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σπάρτης επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερος μετά το τέλος της διαδικασίας.

Η δίκη αφορούσε αποκλειστικά την κατηγορία της ψευδούς κατάθεσης, η οποία σχετίζεται με τα ανακριβή στοιχεία που φέρεται να είχε δώσει ο 55χρονος στους αστυνομικούς για την τύχη και την τοποθεσία του πατέρα του.

Παρότι η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί την εκτέλεση της ποινής, το δικαστήριο υιοθέτησε το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης και αποφάσισε να χορηγήσει τριετή αναστολή στην ποινή, επιτρέποντας έτσι στον κατηγορούμενο να αποχωρήσει ελεύθερος.

Δεν εξετάστηκε, ωστόσο, το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την κατ’ εξακολούθηση απάτη, καθώς εξακολουθεί να μην έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια το ύψος της φερόμενης οικονομικής ζημίας.

Κομβικής σημασίας για τη συνέχεια της δικαστικής διερεύνησης είναι ο ακριβής χρόνος θανάτου του ηλικιωμένου. Από το συγκεκριμένο στοιχείο θα εξαρτηθεί και ο υπολογισμός του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο φέρεται να συνεχίστηκε η καταβολή και η είσπραξη των συντάξεών του μετά τον θάνατό του.

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα δώσει απάντηση ως προς τον χρόνο θανάτου, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Για τον λόγο αυτό, το δικαστήριο δεν προχώρησε στην εξέταση της ουσίας της κατηγορίας περί απάτης.

Η έρευνα για την υπόθεση παραμένει σε εξέλιξη και το συγκεκριμένο σκέλος αναμένεται να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη σε μεταγενέστερο στάδιο, όταν θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα αναγκαία στοιχεία.

Tags
Back to top button