Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αντίστροφη μέτρηση για σύγκρουση; Η Ρωσία απειλεί την Ε.Ε.: Αν αγγίξετε τα περιουσιακά μας, θα υπάρξουν συνέπειες

Η Μόσχα έστειλε μήνυμα προς την Ευρώπη, προειδοποιώντας ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε οποιοδήποτε κράτος επιχειρήσει να κατασχέσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Η δήλωση αυτή ήρθε στον απόηχο δημοσιευμάτων που αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει τη διάθεση παγωμένων ρωσικών κεφαλαίων, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, για την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Από το 2022, όταν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν αυστηρές κυρώσεις. Αυτές περιλάμβαναν την απαγόρευση συναλλαγών με την Κεντρική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, καθώς και το μπλοκάρισμα 300-350 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρατικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι ευρωπαϊκά, αμερικανικά και βρετανικά κρατικά ομόλογα, τα οποία φυλάσσονται σε ευρωπαϊκό αποθετήριο τίτλων.

Σύμφωνα με το Reuters, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιδιώκει να βρεθεί ένας νέος μηχανισμός χρηματοδότησης της ουκρανικής άμυνας, αξιοποιώντας τα δεσμευμένα ρωσικά κεφάλαια στην Ευρώπη. Παράλληλα, το Politico αποκάλυψε ότι η Κομισιόν εξετάζει τη χρήση μετρητών από ρωσικές καταθέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που προέρχονται από ομόλογα τα οποία λήγουν, για τη δημιουργία ενός «Δανείου Αποζημιώσεων» υπέρ της Ουκρανίας.

Η απάντηση της Μόσχας ήταν άμεση και σκληρή. Ο πρώην πρόεδρος και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε μέσω Telegram ότι, εάν υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, η Ρωσία θα καταδιώξει τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τους αξιωματούχους των Βρυξελλών «μέχρι το τέλος του αιώνα».

Ο Μεντβέντεφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα κινηθεί «με όλους τους δυνατούς τρόπους», τόσο σε «διεθνή και εθνικά δικαστήρια» όσο και «εξωδικαστικά», για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.

Η ρωσική ηγεσία θεωρεί ότι οποιαδήποτε κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων συνιστά κλοπή από τη Δύση και ότι μια τέτοια ενέργεια θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στα ομόλογα και τα νομίσματα των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης.

Tags
Back to top button