Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αθροιστική κεφαλαλγία: Γιατί αυξάνει τον κίνδυνο πολυνοσηρότητας

Από το γεγονός αυτό, ότι αθροίζεται, δηλαδή συσσωρεύεται χρονικά, παίρνει και το όνομά της.

Αυτές οι χρονικές περίοδοι ονομάζονται στην αγγλική βιβλιογραφία clusters.

Η αντιμετώπιση της αθροιστικής κεφαλαλγίας είναι κυρίως φαρμακευτική.

Σε αντίθεση με την ημικρανία και την κεφαλαλγία τάσης, στην αθροιστική κεφαλαλγία δεν υπάρχουν παράγοντες που την πυροδοτούν, π.χ. κάποια φαγητά ή το στρες.

Οι πάσχοντες από αθροιστικές κεφαλαλγίες αντιμετωπίζουν, σύμφωνα με νέα μελέτη, μεγαλύτερο κίνδυνο πολυνοσηρότητας. Η πολυνοσηρότητα σχετίζεται με περισσότερες απουσίες από την εργασία και συνταξιοδότηση λόγω αναπηρίας.

Κίνα: Η εκτροφή άγριων ζώων αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια υγεία

Η Caroline Ran από το Ινστιτούτο Karolinska στη Στοκχόλμη, και οι συνεργάτες της εξέτασαν τα ποσοστά πολυνοσηρότητας σε ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία. Τα δεδομένα αντλήθηκαν από δύο εθνικά μητρώα: Συμπεριλήφθηκαν συνολικά 3.240 ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία ηλικίας 16 έως 64 ετών που ζούσαν στη Σουηδία το 2010, με 16.200 αντίστοιχες αναφορές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι γενικά, και σε όλες τις διαγνωστικές ομάδες που αναλύθηκαν, ένα υψηλότερο ποσοστό ασθενών με αθροιστική κεφαλαλγία είχαν πολυνοσηρότητα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αναφορές (91,9% έναντι 77,6%).

Ιδιαίτερα υψηλές διαφορές παρατηρήθηκαν για διαγνώσεις που σχετίζονται με το νευρικό (51,8% έναντι 15,4%) και το μυοσκελετικό (39,0% έναντι 23,7%).

Στις γυναίκες παρατηρήθηκαν υψηλότερα ποσοστά πολυνοσηρότητας έναντι των ανδρών με αθροιστική κεφαλαλγία (96,4% έναντι 89,6%).

Ο μέσος αριθμός ημερών απουσίας λόγω ασθενείας και συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας ήταν υψηλότερος για τους ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία σε σύγκριση με την ομάδα αναφοράς (63,15 έναντι 34,08 ημερών).

Βρετανία: Απεργία για τους νοσηλευτές του Συστήματος Υγείας της χώρας- Πρώτη φορά εδώ και 106 χρόνια

Σε σύγκριση με την ομάδα αναφοράς, στους ασθενείς με αθροιστική κεφαλαλγία η πολυνοσηρότητα συσχετίστηκε με υψηλότερο μέσο αριθμό ημερών απουσίας (67,25 έναντι 40,69 ημερών).

«Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε καλύτερα τους παράγοντες που επηρεάζουν τα άτομα με αθροιστική κεφαλαλγία και πώς με τη σειρά τους επηρεάζουν την ικανότητά τους να εργαστούν», είπε η Ραν.

«Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να μας βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων για θεραπείες, πρόληψη και προγνώσεις».

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του επιστημονικού περιοδικού Neurology.

Tags
Back to top button