Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βαρύ» το ποινικό παρελθόν του 60χρονου που μαχαίρωσε ζευγάρι στην Ακρόπολη - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ασκήθηκε σε βάρος του 60χρονου που επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο Ελληνοαμερικανούς τουρίστες στην Ακρόπολη. Παράλληλα, αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί της Τρίτης (21/07), όταν ο δράστης επιτέθηκε αιφνιδιαστικά στο ζευγάρι, τραυματίζοντάς το. Άμεσα ακινητοποιήθηκε από τις Αρχές και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, οι δύο τραυματίες βρίσκονται εκτός κινδύνου, με την κατάσταση της υγείας τους να χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη και ελαφριά.

Ο 60χρονος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ έχει και ποινικό παρελθόν. Με αφορμή το περιστατικό, ο κ. Γιαννάκος υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να στιγματίζονται τα άτομα με ψυχικές ασθένειες, επισημαίνοντας πως στατιστικά δεν προκύπτει ότι οι ψυχικά πάσχοντες ευθύνονται για εγκληματικές ενέργειες. Παράλληλα, σημείωσε ότι όσοι έχουν νοσηλευτεί για ψυχικά νοσήματα θα πρέπει να παρακολουθούνται από το σύστημα ψυχικής υγείας.

Από την πλευρά της, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου τόνισε ότι ένας άνθρωπος με ψυχιατρική νόσο, όταν ακολουθεί σωστά τη φαρμακευτική του αγωγή, μπορεί να είναι πλήρως λειτουργικός. Παράλληλα, επισήμανε ότι η κοινωνία οφείλει να απομακρυνθεί από τα στερεότυπα που συνοδεύουν τις ψυχικές ασθένειες, ενώ έθεσε το ερώτημα γιατί δεν υλοποιήθηκε η σχετική εισαγγελική παρέμβαση που φαίνεται να υπήρχε στην υπόθεση.

Tags
Back to top button