Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίντεο: Η Μόσχα μας δείχνει πόσο ισχυρό είναι το κορυφαίο πολυβόλο όπλο της! (Εικόνες & Βίντεο)

Οι δημοσιογράφοι της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ενημέρωσης Zvezda έδειξαν μέσω υλικού που κατέγραψαν την καταστροφική ισχύ του πολυβόλου όπλου 12,7 χιλιοστών Kord. Ακολουθώντας τις οδηγίες ειδικών από το εργοστάσιο V.A. Degtyarev, ο παρουσιαστής του ρωσικού τηλεοπτικού προγράμματος Military Acceptace πραγματοποίησε διάφορες δοκιμές, οι οποίες στόχο είχαν να επιδείξουν τις δυνατότητες του συγκεκριμένου πολυβόλου όπλου.

Για να δείξουν την ισχύ του διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών, οι Ρώσοι έκοψαν ένα ολόκληρο δέντρο πυροβολώντας το με ένα πολυβόλο όπλο τύπου Korda. Σύμφωνα με το υλικό, χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό χρησιμοποιώντας εμπρηστικά πυρομαχικά.

Μετά το όπλο δοκιμάστηκε σε έναν τούβλινο τοίχο, ο οποίος αναπαριστούσε τσιμεντένιο οχύρωμα πάχους 60 εκατοστών. Σύμφωνα με την Zvezda αυτός ο στόχος χτυπήθηκε με τα πυρομαχικά B-32, ένα διατρητικό βλήμα με ατσάλινο εσωτερικό. Το Kord κατάφερε με επιτυχία να καταστρέψει τον τοίχο βάση του βίντεο. Φαίνεται πως οι σφαίρες διέλυσαν τον τοίχο σε μικρά κομμάτια.

Επίσης δοκιμάστηκε και η ακρίβεια του πολυβόλου όπλου Kord στην εκπομπή Military Acceptance, αφού σύμφωνα με την κατασκευάστρια του όπλου το Kord επιδεικνύει ακρίβεια παρόμοια με ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή. Για αυτήν την δοκιμή το Kord ανεφοδιάστηκε με μόνο μία σφαίρα, αφού το όπλο μπορεί να εκτοξεύει και μεμονωμένες βολές. Έτσι το Kord μετατράπηκε σε ένα είδους τυφέκιο εφόδου 12,7 χιλιοστών, το οποίο οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για να χτυπήσουν ένα μικρό ποτήρι νερού σε απόσταση. Το πολυβόλο όπλο φαίνεται στο υλικό πως πέτυχε και σε αυτήν την δοκιμή.

Εξαγωγές όπλων αξίας 17,3 δις από την Ν.Κορέα-Ο μεγάλος "νικητής" του πολέμου

Ποιο Είναι Το Πολυβόλο Kord;

Το Kord 12,7 χιλιοστών είναι ένα βαρύ πολυβόλο όπλο ρωσικού σχεδιασμού που ξεκίνησε να υπηρετεί στην χώρα το 1998, όταν και αντικατέστησε το πολυβόλο όπλο NSV. Εξωτερικά τα δύο αυτά όπλα μοιάζουν αρκετά, ωστόσο ο εσωτερικός μηχανισμός τροποποιήθηκε αρκετά στο νεότερο Kord. Όλες οι αλλαγές που έγιναν στο σύστημα εκτόξευσης σφαιρών έδωσαν στο νέο πολυβόλο των Ρώσων μειωμένη ανάκρουση συγκριτικά με το NSV, επιτρέποντας έτσι μεγαλύτερη ακρίβεια σε αυτόματη λειτουργία.

Ο λόγος που η Μόσχα ξεκίνησε να αναπτύσσει το Kord ήταν η ολοκληρωτική απουσία ενός βαρέος πολυβόλου όπλου στην Ρωσική Ομοσπονδία την τότε περίοδο. Πριν την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, σε αυτόν τον ρόλο υπήρχε το όπλο NSV, το οποίο κατασκευάζονταν κατά κύριο ρόλο σε περιοχή του σημερινού Καζακστάν.

Η ρωσική εταιρεία Degtyarev ανέλαβε την ανάπτυξη μίας αναβαθμισμένης έκδοσης του NSV, το οποίο θα εκτόξευε σφαίρες διαμετρήματος 12,7x108 χιλιοστών.

Tags
Back to top button