Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία: Αξιωματούχοι ζητούσαν από το Παλάτι να παρέμβει η Ελισάβετ «για τη συμπεριφορά του Τζόνσον»

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Βρετανία μετέφεραν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ την ανησυχία τους για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκάλυψε το BBC.

Οι αξιωματούχοι, αναφέρει ακόμη το βρετανικό δίκτυο, πρότειναν η βασίλισσα Ελισάβετ να εκφράσει αυτή την ανησυχία στις κατ΄ιδίαν συναντήσεις της με τον Τζόνσον.

Δεν είναι πάντως σαφές ποια ήταν τα στοιχεία της συμπεριφοράς του Τζόνσον που προκάλεσαν τον προβληματισμό.

Υπήρχαν πάντως «σοβαρές ανησυχίες» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ σχετικά με τη συμπεριφορά της κυβέρνησης Τζόνσον μετά το κλείσιμο της Βουλής το καλοκαίρι του 2019 για πέντε εβδομάδες. Η διακοπή λειτουργίας, που τυπικά είχε πραγματοποιηθεί από τη βασίλισσα, αργότερα κρίθηκε παράνομη από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Βρετανία: Σκαρφάλωσε σε τοίχο του Μπάκιγχαμ και συνελήφθη

Οι αποκαλύψεις έγιναν από τη δημοσιογράφο Λόρα Κούνσμπεργκ, η οποία έχει μακρά παρουσία στο πολιτικό ρεπορτάζ. Σε ντοκιμαντέρ της για το βρετανικό δίκτυο καταγράφει τις ταραχώδεις πτυχές της βρετανικής πολιτικής από το 2016 ως το 2022.

Το BBC προσθέτει ότι τον Μάιο του 2020, κατά το πρώτο lockdown, καταγραφόταν ένταση μεταξύ του πολικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Τζόνσον και της Δημόσιας Διοίκησης. Συχνά ήταν τα περιστατικά ανάμεσα στον Ντόμινικ Κάμινγκς, τον αμφιλεγόμενο προσωπάρχη του πρώην πρωθυπουργού, και τον επικεφαλής της Δημόσιας Υπηρεσίας, σερ Μαρκ Σέντγουιλ, που αργότερα αποχώρησε. Πρόσωπα με γνώση του θέματος μιλούν για «τοξική ατμόσφαιρα».

«Πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στον Τζόνσον το Σύνταγμα», έλεγαν τότε αξιωματούχοι, αναφέρει το BBC.

Tags
Back to top button