Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Απίστευτο! Κομμάτι έπεσε μέσα σε σπίτι στη Φλόριντα

Η NASA διεξάγει έρευνα μετά τη πτώση ενός μεγάλου μεταλλικού τεμαχίου, που πιστεύεται ότι ήταν μέρος παλέτας μπαταριών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), σε κατοικία στη Φλόριντα.

Πρόκειται, όπως σημειώνει ο, για ένα κυλινδρικό κομμάτι με βάρος περίπου ένα κιλό, που έπεσε σε κατοικία στην πόλη Νάπολη της Φλόριντας το απόγευμα της 8ης Μαρτίου.

NASA: Θερμή υποδοχή Ρώσου και Αμερικανών αστροναυτών στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (Βίντεο)

«Ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος. Παραλίγο να χτυπήσει τον γιο μου», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, που πρόσθεσε ότι το αντικείμενο έκανε μια μεγάλη τρύπα στο πάτωμα και στο ταβάνι. Κανένας δεν τραυματίστηκε.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι το κομμάτι προερχόταν από τον ISS.

Μια παλέτα 2,9 τόνων που χρησιμοποιήθηκε για την αναβάθμιση μιας μπαταρίας στον ISS αποσυνδέθηκε και στάλθηκε τον Μάρτιο του 2021 σε τροχιά επανεισόδου στην ατμόσφαιρα. Ήταν γνωστό ότι θα έπεφτε στη Γη μεταξύ 7 και 9 Μαρτίου αν και υπήρχε η πιθανότητα να καεί εντελώς κατά την επάνοδο.

Οι αμερικανικές αρχές κατέγραψαν την επανείσοδο διαστημικών σκουπιδιών πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού με πορεία προς τη νοτιοδυτική Φλόριντα στις 14:29 εκείνης της ημέρας, δηλαδή μόλις πέντε λεπτά πριν πέσει στην κατοικία.

Οι ανεξέλεγκτες επανείσοδοι στην ατμόσφαιρα δεν είναι ασυνήθιστες αλλά τις περισσότερες φορές τα θραύσματα καταστρέφονται πριν φτάσουν στο έδαφος.

Tags
Back to top button