Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δικαστήριο στη Λευκορωσία επέβαλε 10ετή κάθειρξη στον βραβευθέντα με το Νόμπελ Ειρήνης του 2022

Δικαστήριο στη Λευκορωσία καταδίκασε σήμερα τον βραβευθέντα με το Νόμπελ Ειρήνης 2022 Άλες Μπιαλιάτσκι σε κάθειρξη δέκα ετών, όπως μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS και ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση την οποία έχει ιδρύσει ο καταδικασθείς, μια ετυμηγορία που είναι πιθανόν να καταδικαστεί σθεναρά από δυτικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Μπιαλιάτσκι, ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας και ιδρυτής της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Viasna η οποία παρείχε νομική και οικονομική βοήθεια στους διαδηλωτές στη διάρκεια του κύματος διαδηλώσεων το 2020 στη Λευκορωσία, καταδικάστηκε για χρηματοδότηση διαδηλώσεων και φοροδιαφυγή.

Ο ίδιος έχει πει πως διώκεται για πολιτικούς λόγους.

Λουκασένκο: Η Λευκορωσία υποστηρίζει τις κινεζικές ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία

Σε ανακοίνωση η Viasna διευκρινίζει πως δύο συγκατηγορούμενοι του Μπιαλιάτσκι, οι οποίοι έχουν επίσης φυλακιστεί, ο Βαλεντίν Στεφάνοβιτς και ο Βλαντίμιρ Λάμπκοβιτς, καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης εννέα και επτά ετών αντίστοιχα.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε πως υπάρχουν περίπου 1.500 πολιτικοί κρατούμενοι στη Λευκορωσία, με πολλούς από αυτούς να έχουν συλληφθεί μετά την καταστολή των διαδηλώσεων το 2020, οι οποίες ξέσπασαν αφού ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο διακήρυξε πως επανεξελέγη στις εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με τη Δύση και τη λευκορωσική αντιπολίτευση σημαδεύτηκαν από νοθεία.

Ο Μπιαλιάτσκι είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2022 από κοινού με τη ρωσική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Memorial και την ουκρανική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα Κέντρο για τις Πολιτικές Ελευθερίες.

Tags
Back to top button