Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ελλάδα - Ουγγαρία: Με 10-12, στο 4ο οκτάλεπτο, κυλά ο ημιτελικός του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο - Τα δίνει όλα η Εθνική μας

Για την Ουγγαρία δεν χρειάζεται και πολλά. Είναι η πιο παραδοσιακή δύναμη στο παγκόσμιο πόλο με κυριαρχία σε Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και στις άλλες διοργανώσεις. Με παίκτες όπως ο Φάραγκο, ο Κάσας, ο Μπένεντεκ, ο Κις και άλλους παγκόσμιας κλάσης.

Η Ελλάδα έχει 6χ6 στη φάση των ομίλων αλλά όπως τόνισε και ο Θόδωρος Βλάχος το αήττητο δεν δίνει μετάλλιο αλλά η νίκη επί της Ουγγαρίας δίνει.

Οι Ούγγροι είναι πολύ καλοί στον παίκτη παραπάνω, στην κόντρα ενώ έχουν και το πλεονέκτημα να σουτάρουν καλά με το αριστερό χέρι που είναι μεγάλη υπόθεση στο πόλο.

Οι συνθέσεις 

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Καλογερόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Παπανικολάου, Τζωρτζάτος, Πούρος.

Ουγγαρία (Ζολτ Βάργκα): Τσόμα, Άνγκιαλ, Μάνχερτζ, Άκος Νάγκι, Βίνσε Βίγκβαρι, Άνταμ Νάγκι, Φέκετε, Τάτραϊ, Κόβατς, Βέντελ Βίγκβαρι, Γιάνσικ, Βόγκελ, Βίσμεγκ, Βίνσε Βάργκα.

Σε αγώνα για την 5η θέση η Ισπανία την κέρδισε αφού υπέταξε με 17-9 την Κροατία

Στις 21:30 θα διεξαχθεί ο αγώνας της Ιταλίας με την Σερβία, ο 2ος ημιτελικός.

Η προϊστορία με Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό 

Ελλάδα - Ουγγαρία: 1970, Βαρκελώνη: 0-11, 1985 Σόφια: 6-8, 1989 Βόννη: 9-13, 1991 Αθήνα: 7-10, 1993 Σέφιλντ: 5-9, 1999 Φλωρεντία: 3-8, 2006 Βελιγράδι: 8-10, 2008 Μάλαγα: 3-8, 2010 Ζάγκρεμπ: 6-6, 2012 Αϊντχόφεν: 7-9, 2016 Βελιγράδι: 8-8, 10-13, 2024 Ζάγκρεμπ: 10-8.

Η 15άδα της Ελλάδας

Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Χαλυβόπουλος, Κάκκαρης, Νικολαϊδης, Παπανικολάου, Τζωρτζάτος, Πούρος.

Αισιόδοξοι Βλάχος και Γενηδουνιάς

«Έχουμε πίστη στις δυνατότητές μας. Οι παίκτες μου είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους» υποστήριξε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος. «Ο πρώτος μας στόχος ήταν να φθάσουμε στην τετράδα και τα καταφέραμε. Γνωρίζουμε πως τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι διαφορετικά, αλλά στο μυαλό μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόνο ο ημιτελικός. Θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα παλέψουν για τη νίκη. Έχουμε τα δικά μας όπλα και είμαστε προετοιμασμένοι» τόνισε.

«Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε» υπογράμμισε από την πλευρά του ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος Ντίνος Γενηδουνιάς. «Η Ελλάδα είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στη διοργάνωση, αλλά αυτό που μετράει είναι τι θα γίνει στον ημιτελικό και στη συνέχεια την Κυριακή. Βρέθηκα σε αυτή τη θέση και πριν από δέκα χρόνια. Είναι άσχημο το συναίσθημα όταν δεν καταφέρνεις να πάρεις μετάλλιο. Καλύτερα να τερματίσεις πέμπτος ή έκτος» είπε με νόημα και πρόσθεσε:

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τις επιτυχημένες μας εμφανίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και θα το δείξουμε στον ημιτελικό με την Ουγγαρία. Γνωρίζουμε πως ο αντίπαλός μας έχει μεγάλη παράδοση στο χώρο της υδατοσφαίρισης αλλά έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου. Δεν φοβόμαστε κανέναν».

Ώρα ημιτελικού για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο ανδρών του Βελιγραδίου

Η Ελλάδα διεκδικεί στις 18:00 απέναντι στην Ουγγαρία την είσοδό της στον τελικό της Κυριακής και παράλληλα το πρώτο της μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. 

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει κερδίσει μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά δεν έχει ανέβει στο βάθρο σε Ευρωπαϊκό. 

Με νίκη πάει στον τελικό εξασφαλίζοντας το ασημένιο μετάλλιο και με ήττα θα παίξει την Κυριακή (18:00) στον μικρό τελικό με αντίπαλο την ηττημένη του αγώνα της Σερβίας με την Ιταλία. 

Η Ελλάδα είναι η μοναδική ομάδα στο τουρνουά που κρατάει το αήττητο αφού έχει 6 νίκες σε 6 αγώνες στη φάση των ομίλων. 

Η Ελλάδα έχει ως καλύτερη θέση σε Ευρωπαϊκό την 4η την οποία έχει κερδίσει 3 φορές με πρώτη το 1999 στη Φλωρεντία όταν ακόμα έπαιζε ο σημερινός ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς.

Στην αρένα του Βελιγραδίου η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας κατέκτησε το 2005 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ομάδα είναι σταθερή στο βάθρο τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις και θυμίζουμε πως το 2025 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης πήρε το χάλκινο.

Η ομάδα μας έχει παλιούς και νέους παίκτες και διαθέτει ίσως το καλύτερο δίδυμο φουνταριστών στον κόσμο, τον Κάκαρη και τον Νικολαϊδή ενώ και ο Παπανικολάου εκτός από αμυντικός παίζει και σε αυτή τη θέση.

Ο Θοδωρής Βλάχος είναι στην ομάδα από τον Δεκέμβριο του 2014 και ως παίκτης συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1993.

Η Ελλάδα στην πρώτη φάση των ομίλων έκανε τη μεγάλη νίκη επί της Κροατίας και στην δεύτερη επί της Ιταλίας και εξασφάλισε την 1η θέση και την είσοδό της στα ημιτελικά.

Η Ελλάδα έχει κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και δείχνει έτοιμη να πάρει το πρώτο της μετάλλιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ(1)

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Άκουσε με

23.01.2026, 17:50

Ο Καραγκιόζης ο προπονητής δεν παίρνει μαζί στην εθνική μας τους καλύτερους στην Ελλάδα... Ο Φουντούλης ο παίχτης πρότυπο και αρχηγός επί χρόνια είναι εκτός... 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΟΝΟΜΑ *

EMAIL 

ΣΧΟΛΙΟ *

Απομένουν 2500 χαρακτήρες

Tags
Back to top button