Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων: «Ζούμε σε ένα χωριό με συνεχείς νόσους»

Οι ήδη περισσότερες από χίλιες παραλλαγές του στελέχους «Όμικρον» τονίζουν την ανάγκη για συνεχή ιολογική επιτήρηση και επαγρύπνηση. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει η εμπιστοσύνη της επιστήμης στον εμβολιασμό και στην έγκαιρη θεραπεία με αντι-ιικά φάρμακα, ιδιαίτερα των αυξημένου κινδύνου πληθυσμών.

Πλέον έχουμε διαθέσιμα αποτελέσματα από αναλύσεις του Ελληνικού πληθυσμού. Ο εμβολιασμός έναντι της νόσου έσωσε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη και πολλές δεκάδες χιλιάδες ζωές στην πατρίδα μας. Ήδη, πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει εκτεθεί πλέον τουλάχιστον μια φορά στον ιό και τις παραλλαγές του, ενισχύοντας την ονομαζόμενη «υβριδική ανοσία» που οδηγεί σε ηπιότερη κατά κανόνα νόσο και διευκολύνει την επάνοδο της κοινωνικής ζωής σε μια κανονικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, έχει ιδιαίτερη σημασία η φροντίδα της υγείας των ασθενών μετά την COVID-19 νόσο καθώς και η συσχέτιση της νόσου με επίμονα συμπτώματα, η οποία έχει εγείρει το ενδιαφέρον των διεθνών οργανισμών και απαιτεί περαιτέρω έρευνα για την κατανόηση των μηχανισμών και την επιτυχή ιατρική παρέμβαση και θεραπεία. Ιδιαίτερη επίσης σημασία έχει η ανασκόπηση των μαθημάτων από την πανδημία, η ενίσχυση των υποδομών υγείας και ιδιαίτερα αυτών που σχετίζονται με τις λοιμώξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέδριο για την Υγεία

Τα παραπάνω αναφέρει το Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων (ΕΛΕ), με αφορμή το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως 5 Μαρτίου 2023.

Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο της Λοιμωξιολογίας, ενώ η μαραθώνια πορεία της πανδημίας COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει βασικούς τομείς της νοσηρότητας και θνητότητας που σχετίζεται με τις λοιμώξεις.

Λοιμώδη νοσήματα και πολυανθεκτικά μικρόβια

Πέραν των εξελίξεων στην πανδημία και δεδομένων από τον Ελληνικό χώρο, στο φετινό συνέδριο θα παρουσιαστούν -μεταξύ άλλων- θέματα καθημερινής κλινικής πρακτικής αλλά θα δοθεί και ιδιαίτερη αναφορά σε σπανιότερα λοιμώδη νοσήματα και αναδυόμενες λοιμώδεις απειλές, όπως η ευλογιά των πιθήκων, η πολιομυελίτιδα, η χολέρα και οι αιμορραγικοί πυρετοί, με αφορμή τις πρόσφατες διεθνείς επιδημίες.

Υπ. Υγείας: Σε διαβούλευση το σχέδιο νόμου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων -Τα βασικά σημεία

«Η πανδημία COVID-19 απέδειξε πως ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωριό, με συνεχείς αναδυόμενες νόσους και η κοινότητα των λοιμωξιολόγων παραμένει στην πρώτη γραμμή της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση τρεχόντων και μελλοντικών λοιμωδών απειλών. Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν και οι νέας γενιάς διαγνωστικές τεχνικές καθώς και η μελλοντική χρησιμότητα τους στην κλινική πράξη», αναφέρει η ΕΛΕ.

Το πρόβλημα των πολυανθεκτικών μικροβίων παραμένει επίκαιρο και στο συνέδριο θα συζητηθούν τα τελευταία δεδομένα επιτήρησης, η επίδραση της πανδημίας στην ενδημία των συγκεκριμένων μικροοργανισμών στα νοσοκομεία μας καθώς και οι νεότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις και οι στρατηγικές περιορισμού. Την τελευταία ημέρα, στο καθιερωμένο στρογγυλό τραπέζι της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας θα συζητηθεί η επιτήρηση των αντιμικροβιακών φαρμάκων στην Ελληνική πραγματικότητα όχι μόνο στα νοσοκομεία αλλά και στην κοινότητα, με στόχο τη μείωση της άσκοπης χρήσης των αντιμικροβιακών.

Tags
Back to top button