Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσαν σοβάδες από κτίριο στο Ηράκλειο Κρήτης: Δεν υπήρξε τραυματισμός

Αναστάτωση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (23/12) στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς έπεσαν σοβάδες από το κτίριο του Εργατικού Κέντρου.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, το περιστατικό προκάλεσε τρόμο σε διερχόμενους πολίτες, ενώ το κτίριο βρίσκεται κοντά στο 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου. Από τύχη δε σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

O πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, δήλωσε πως «το κτίριο είναι σε τραγική κατάσταση. Έπεσαν σοβάδες από μεγάλο ύψος, με έναν εκκωφαντικό θόρυβο. Εκείνη τη στιγμή περνούσε εργαζόμενη του Εργατικού Κέντρου από το απέναντι πεζοδρόμιο. Φανταστείτε να έπεφταν στο κεφάλι της – είναι πολύ πιθανό να σκοτωνόταν».

«Μιλάμε για πτώση υλικών από ύψος άνω των 15 μέτρων», υπογράμμισε ο κ. Βοργιάς.

Ο κ. Βοργιάς επισήμανε ότι, παρότι ο Περιφερειάρχης Κρήτης έχει εντάξει το κτίριο σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακή αναβάθμιση, με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ, το έργο παραμένει στάσιμο. Όπως ανέφερε, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έχει εκφράσει την πρόθεση να αναλάβει και τη μελέτη, ωστόσο η διαδικασία δεν προχωρά.

«Το κτίριο δεν ανήκει σε εμάς. Ανήκει στον πρώην ΟΑΕΔ, νυν ΔΥΠΑ. Παρότι έχουμε στείλει όλα τα έγγραφα εδώ και δύο χρόνια, υπάρχει κωλυσιεργία. Ενώ η μελέτη κοστολογείται περίπου στις 37.000 ευρώ, ζητήθηκε νέα μελέτη ύψους 140.000 ευρώ, κάτι αδιανόητο», δήλωσε.

Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη ζητήσει από τον Δήμο Ηρακλείου και την Πολεοδομία να προχωρήσουν σε αυτοψία του κτιρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, στην πίσω πλευρά υπάρχουν ακόμη και κομμάτια μαρμάρων που κρέμονται στον αέρα, έτοιμα να καταρρεύσουν.

«Σκοπός μας είναι, με βάση την αυτοψία, να στείλουμε εξώδικο στη διοικήτρια της ΔΥΠΑ και, αν χρειαστεί, να φτάσουμε μέχρι τον εισαγγελέα. Εδώ μιλάμε για ανθρώπινες ζωές, ακόμη και παιδιών. Μαθητές του 3ου Λυκείου στέκονται συχνά στον χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags
Back to top button