Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Έρχεται κατάρρευση του ευρώ; Βόμβα Πούτιν- Η επιστροφή στη δραχμή θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα

Μήπως ο Πούτιν βλέπει και εκτιμά ότι η οικονομική κατάρρευση της Γερμανίας θα φέρει την διάλυση  της Ευρωπαϊκής ένωσης και κατά  συνέπεια  την καταστροφή του ευρώ γιαυτό προειδοποιεί την Ελλάδα; Μήπως όντως γνωρίζει κάτι περισσότερο

Αίσθηση προκαλεί η αναφορά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ελλάδα και την ανάγκη επιστροφής της χώρας στη δραχμή ή σε κάποιο εθνικό νόμισμα.

Μιλώντας σε κύκλους συζητήσεων στη Λέσχη Valdai ο Ρώσος ηγέτης εκτίμησε πως «η Ελλάδα θα έπρεπε κάποια στιγμή να σκεφθεί την επιστροφή στην δραχμή ή εν πάση περιπτώσει σε ένα εθνικό νόμισμα για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να μην πέσει στους ώμους του λαού αυτή η προσπάθεια».
Σύμφωνα με τον Πούτιν η ύπαρξη ενός εθνικού νομίσματος, όπως η δραχμή, θα διευκόλυνε να ρυθμιστούν, κατά κάποιο τρόποι οι κοινωνικές διαδικασίες και να αντιμετωπιστεί η κοινωνική ένταση, χωρίς να φορτωθούν όλα στις πλάτες των πολιτών.

Η ΕΥΠ για πρώτη φορά έδωσε στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα για την τουρκική εισβολή τον Ιούλιο του 1974 στην Κύπρο

«Πιθανώς, κάποια στιγμή, η ύπαρξη της δραχμής, η ενός εθνικού νομίσματος, θα ήταν επιβεβλημένη, γιατί τουλάχιστον όσον αφορά στον πληθωρισμό είναι δυνατό να ρυθμιστούν με κάποιο τρόπο οι κοινωνικές διαδικασίες και να απαλλαγεί (σ.σ. η Ελλάδα) από την κοινωνική ένταση, χωρίς να μετατοπιστούν όλες οι δυσκολίες που συνδέονται με την οικονομική ανάπτυξη στους ώμους του πληθυσμού.

Αλλά κάποτε, η Ελλάδα πήρε διαφορετικές αποφάσεις, υποβλήθηκε εκ νέου σε ρυθμίσεις μέσω ενός ενιαίου νομίσματος και οικονομικών αποφάσεων των Βρυξελλών », είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Πούτιν , πολλές από τις σημερινές οικονομίες, λόγω των υποχρεώσεών τους στο πλαίσιο οικονομικών και στρατιωτικοπολιτικών συμμαχιών, έχουν οικειοθελώς παραιτηθεί από μέρος της κυριαρχίας τους και δεν είναι σε θέση να λάβουν αποφάσεις στον τομέα της οικονομίας.

Έρχεται ηλεκτροσόκ στο ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις! Αύξηση "μαμούθ" 150% στις τιμές χονδρικής

Ο Ρώσος πρόεδρος υπονόησε ότι η Ελλάδα έχει υπονομεύσει όχι μόνο την οικονομία, αλλά και την ασφάλειά της μένοντας στην ευρωζώνη.
«Όπως μου είπαν ορισμένοι φίλοι και συνάδελφοί μου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρεμπιπτόντως υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι, στις Βρυξέλλες λαμβάνονται περισσότερες αποφάσεις που δεσμεύουν τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από ό,τι στο Ανώτατο Συμβούλιο της ΕΣΣΔ», τόνισε ο Πούτιν όπως αναφέρει το

Τα οικονομικά δεδομένα της χώρα μας δικαιώνουν τον Πούτιν

Τον Ρώσο πρόεδρο  τον οδήγησαν κάποια δεδομένα για να εξηγήσει το σκεπτικό του.

Η ελληνική οικονομία είναι 22% μικρότερη σε όρους ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2010 και το πρώτο μνημόνιο.
 

Μετά από θυσίες και μέτρα που ξεπέρασαν τα 100 δισ. ευρώ από το 2010 έως το 2019, η οικονομία εξακολουθεί να υστερεί, ακόμη και σε μία περίοδο που ο πληθωρισμός είναι υψηλός «στηρίζοντας» την εξίσωση του ΑΕΠ και του χρέους.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο λόγος του δημοσίου χρέος προς το ΑΕΠ διαμορφωνόταν σε 136,6% το 2010.
 

Στο τέλος του 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το εν λόγω ποσοστό έφθασε το 161,9%. Οι προβλέψεις της S&P κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση του λόγους δημοσίου χρέους, εν μέσω πληθωρισμού, στο 150% στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Ακόμη και στο πιο αισιόδοξο σενάριο, η ελληνική οικονομία παραμένει υπερχρεωμένη.

 

 

Tags
Back to top button