Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η αστυνομία διέλυσε τους καταυλισμούς των ακτιβιστών υπέρ της στέγασης στη Λισαβόνα και το Πόρτο

Η αστυνομία στην Πορτογαλία επενέβη σήμερα τα ξημερώματα για να διαλύσει τους καταυλισμούς που είχαν στήσει ακτιβιστές για το δικαίωμα στη στέγαση στη Λισαβόνα και το Πόρτο, προχωρώντας σε αρκετές συλλήψεις στην πρωτεύουσα.

Στη Λισαβόνα οι καταληψίες στην πλατεία Ρόσιο σχημάτισαν αρχικά ανθρώπινη αλυσίδα προσπαθώντας να καθυστερήσουν την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ στη συνέχεια ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσαν τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του κινήματος, από την επέμβαση της αστυνομίας προκλήθηκαν «περίπου 30 τραυματισμοί και έγιναν συλλήψεις».

Περίπου εκατό ακτιβιστές αποφάσισαν, ωστόσο, να συνεχίσουν το κίνημά τους και ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εγκατασταθούν εκ νέου στην πλατεία μέσα στις επόμενες ώρες.

Εξάλλου μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί σήμερα το πρωί στο κέντρο της πορτογαλικής πρωτεύουσας, με τον σταθμό του μετρό Ρόσιο να έχει κλείσει.


Στο μεταξύ στο Πόρτο οι ίδιοι οι διαδηλωτές διέλυσαν τον καταυλισμό τους λόγω της απειλής επέμβασης της αστυνομίας.

Μετά την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων «οι διαδηλωτές μάζεψαν τα πράγματά τους», δήλωσε στο πρακτορείο Lusa ο δικηγόρος των διαδηλωτών Τιάγκο Ματσάδο.
 

Λίγες ημέρες νωρίτερα προηγούμενη επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση της συγκέντρωσης αυτής είχε προκαλέσει έντονες επικρίσεις. Σύμφωνα με το κίνημα υπέρ της στέγασης, από την επιχείρηση εκείνη τραυματίστηκαν 37 διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν στόχο να αναδείξουν τη στεγαστική κρίση στην Πορτογαλία, η οποία χαρακτηρίζεται από την άνοδο των τιμών των ακινήτων. Εμπνευσμένοι από τους καταυλισμούς που οργανώθηκαν στην Ισπανία -όπως αυτός στην εμβληματική Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης- ορισμένοι ακτιβιστές ελπίζουν να συντονίσουν τις προσπάθειές τους σε ολόκληρη την Ιβηρική Χερσόνησο.

Tags
Back to top button