Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Η Rosatom διακόπτει τις εργασίες στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ λόγω αμερικανο-ισραηλινών επιθέσεων

H κρατική εταιρεία ατομικής ενέργειας της Ρωσίας Rosatomδιέκοψε σήμερα τις εργασίες κατασκευής στις νέες μονάδες του ιρανικού πυρηνικού σταθμού στην πόλη λιμάνι Μπουσέρ, λόγω των αμερικανο-ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξεί Λιχατσόφ.

Ο Λιχατσόφ προειδοποίησε νωρίτερα για την απειλή που ενέχουν οι επιθέσεις κοντά στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις και είπε ότι εκρήξεις μπορούν να ακουστούν «μόλις χιλιόμετρα μακριά» από τoν σταθμό , αν και η ίδια η εγκατάσταση δεν βρέθηκε στο στόχαστρο.

Οι εργασίες σταμάτησαν στους χώρους κατασκευής, στην δεύτερη και τρίτη μονάδα του σταθμού , δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

«Είναι δύσκολο να προβλέψεις την περαιτέρω πορεία των γεγονότων, δεδομένων των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ιράν, αλλά οι άνθρωποί μας θα παραμείνουν εκεί σε κάθε περίπτωση, και η εγκατάσταση αυτή θα είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας», είπε ο Λιχατσόφ.

Ο Λιχατσόφ είπε ότι δεν υπάρχει τηλεφωνική ή διαδικτυακή επικοινωνία με την ηγεσία της ιρανικής πυρηνικής βιομηχανίας, αλλά η επαφή με τους συναδέλφους στο εργοτάξιο εξακολουθεί να υπάρχει.

Περίπου 639 Ρώσοι υπάλληλοι παραμένουν στο Ιράν και ορισμένοι που ήδη βρίσκονται στην πρωτεύουσα Τεχεράνη φεύγουν, είπε ο Λιχατσόφ. Σχεδόν 100 εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους απομακρύνθηκαν το Σάββατο, όταν άρχισαν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Ο Λιχατσόφ είπε ότι οι απομακρύνσεις προσωπικού θα συνεχιστούν κατά την διάρκεια διαλειμμάτων των αεροπορικών επιθέσεων.

Tags
Back to top button