Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ινδία-Κίνα σε Πούτιν: Μην κάνεις χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Η Κίνα και η Ινδία έστειλαν δραματική έκκληση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ώστε να μην χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Οι απεσταλμένοι των ΗΠΑ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ, αναμενόταν να ταξιδέψουν στη Μόσχα μετά από οκτάμηνο διάλειμμα και να επισκεφθούν το Κίεβο για πρώτη φορά, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για κανένα από τα δύο ταξίδια.

Ελλείψει διπλωματίας, η Μόσχα βλέπει λίγες εναλλακτικές λύσεις για περαιτέρω κλιμάκωση στην επιδίωξη των πολεμικών της στόχων, σύμφωνα με τέσσερα άτομα κοντά στο Κρεμλίνο. Ενώ η Ρωσία ελπίζει ότι ο Κούσνερ και ο Βίτκοφ θα έρθουν στη Μόσχα με νέες προτάσεις, οι προσδοκίες για μια σημαντική πρόοδο είναι πολύ χαμηλές, ανέφεραν.

ΣΟΚ στο ΝΑΤΟ! Οι ΗΠΑ πετάνε την ΕΕ στα σκουπίδια..."Αναλάβετε την άμυνά σας, εμείς φεύγουμε"

Το Κρεμλίνο πιστεύει ότι έχει ήδη κάνει παραχωρήσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου και ότι καθεμία από αυτές αποδυνάμωσε τη θέση της Ρωσίας, σύμφωνα με δύο από τα άτομα. Θεωρεί το Άνκορατζ ως έναν ακόμη συμβιβασμό που απέτυχε, σύμφωνα με τα άτομα.

Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες και εκθέσεις ασφαλείας, οι δύο βασικοί εταίροι της Ρωσίας έχουν καταστήσει σαφή τη θέση τους, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Η Κίνα μετέφερε στη Μόσχα το μήνυμα να μην διανοηθεί καν την πυροδότηση τακτικών πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

 Το Νέο Δελχί έχει εκφράσει επανειλημμένα τη βαθιά του ανησυχία για την πυρηνική ρητορική, ευθυγραμμιζόμενο με τις πιέσεις προς το Κρεμλίνο να μην ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή.

Ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί σύντομα με τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ και τον Ινδό Πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Κιργιστάν, αναφέρει το japantimes.co.jp.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει σε τέλμα, με τη Ρωσία να εντείνει τις επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους σε υποδομές και στο κέντρο του Κιέβου.

Σε αδιέξοδο το Ιράν! Χωρίς καύσιμα, κλειστά πρατήρια, χωρίς ρευστό και τριπλάσιες τιμές (βίντεο)

Πηγές κοντά στο Κρεμλίνο αναφέρουν ότι ορισμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους πως ο Πούτιν θα μπορούσε να καταφύγει σε τακτικά πυρηνικά όπλα ως έσχατη λύση αν βρεθεί αντιμέτωπος με μια ήττα, ή δεν σταματήσουν οι επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της χώρας.

Η Ρωσία έχει σοβαρό πρόβλημα στην οικονομία της από τις επιθέσεις των Ουκρανών με drones, με το κόστος να ανεβαίνει συνεχώς, κάτι που ο Πούτιν ανησυχεί ιδιαίτερα, για αυτό και ετοιμάζει κάτι θεαματικό , είτε με "¨δοκιμή" τακτικού πυρηνικού όπλου κοντά στην Ουκρανία.      

Παρά την αυξημένη ρητορική των Ρώσων σκληροπυρηνικών, αναλυτές επισημαίνουν ότι το πολιτικό κόστους μιας πυρηνικής δοκιμής ή επίθεσης παραμένει εξαιρετικά υψηλό για τη Μόσχα, κυρίως λόγω του κινδύνου να χάσει την κρίσιμη οικονομική και διπλωματική στήριξη των Ασιατών συμμάχων της.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να κλιμακώσει τις επιθέσεις στην Ουκρανία αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική συμφωνία έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, σύμφωνα με τρία άτομα κοντά στο Κρεμλίνο.

Προς το παρόν, η Ρωσία ζυγίζει την εντατικοποίηση των ισχυρών επιθέσεων με συμβατικούς βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένου του κέντρου της πρωτεύουσας, και στόχων υποδομών σε άλλες ουκρανικές πόλεις, ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ευαίσθητο.

Προειδοποίηση Σάι Γκαλ! Ενεργοποίηση ΤΩΡΑ της στρατηγικής συμμαχίας Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ γιατί έρχεται πόλεμος με την Τουρκία

Η Μόσχα θεωρεί ολοένα και περισσότερο τις ουκρανικές επιθέσεις ως επιθέσεις από κράτη του ΝΑΤΟ, επειδή τα μέλη της συμμαχίας προμηθεύουν το Κίεβο με όπλα και πληροφορίες, ανέφεραν οι πηγές. Η τρέχουσα φάση των εχθροπραξιών δεν είναι η κορύφωση της στρατιωτικής κλιμάκωσης, ανέφεραν.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε τις προθέσεις του σε σχόλια που έκανε το Σαββατοκύριακο σε δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, καθώς αγνόησε τον αντίκτυπο των επιθέσεων στην οικονομία της Ρωσίας.

"Η Ουκρανία «άνοιξε αυτό το κουτί της Πανδώρας», είπε. «Λοιπόν, να είστε έτοιμοι να δεχτείτε ένα πλήγμα στους πιο ευαίσθητους τομείς της οικονομίας σας», κατέληξε ο Πούτιν .

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου δεν έχουν οδηγήσει σε κάποια σημαντική εξέλιξη και οι διαπραγματεύσεις έχουν βαλτώσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επικεντρώνεται στη σύγκρουση με το Ιράν. Το Κρεμλίνο έχει επίσης εγκαταλείψει την εμπιστοσύνη σε αυτό που πίστευε ότι ήταν μια συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Πούτιν και Τραμπ στη σύνοδο κορυφής τους στην Αλάσκα τον περασμένο Αύγουστο.

Αυτό θα απαιτούσε από τις ΗΠΑ να πιέσουν την Ουκρανία να παραδώσει την ανατολική περιοχή του Ντόνετσκ ως μέρος μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου. Η Ουκρανία έχει απορρίψει επανειλημμένα το αίτημα του Πούτιν να παραδώσει μια ζώνη οχυρών πόλεων στην περιοχή του Ντόνετσκ, την οποία οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν σε μάχες από το 2014.

Tags
Back to top button