Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κέρκυρας Νεκτάριος: Ας αναζητήσουμε την βεβαιότητα της παρουσίας του Χριστού

Στην πανηγυρίζουσα ενορία Αναλήψεως του Χριστού στην Δασιά λειτούργησε το πρωί της Πέμπτης 10 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Η θεία λειτουργία τελέστηκε στον εξωτερικό χώρο του ναού, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Χριστός ανελήφθη στον ουρανό και έδωσε στους μαθητές Του την βεβαιότητα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος στην ζωή τους. Η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι η πληρότητα που ζει η Εκκλησία του Χριστού. Είναι το έργο της σωτηρίας που συντελέστηκε στο ανθρώπινο γένος. Χωρίς την παρουσία του Αγίου Πνεύματος δεν μπορεί να υπάρξει Εκκλησία, να υπάρξουν μυστήρια της χάριτος του Θεού, να υπάρξει άνθρωπος που να αισθάνεται το τέκνον του Θεού, το φωτόμορφον τέκνον της Εκκλησίας. Το Πανάγιον Πνεύμα που υποσχέθηκε ο Χριστός ήταν η απάντηση στους μαθητές Του που του ζητούσαν να μην τους εγκαταλείψει ορφανούς. Δεν υπάρχει πνευματική ορφάνια στην Εκκλησία. Αν δεν υπήρχε η πληρότητα της παρουσίας του Κυρίου τα πάντα θα ήταν τεταραγμένα στην γη. «Αποστρέψαντος δε σου το πρόσωπον σου ταραχθήσονται», λέει ο ψαλμωδός. Όταν αποστρέψει ο Θεός το πρόσωπό του από εμάς, από την κοινωνία, από την δημιουργία στην οποία πλαστήκαμε να ζούμε ως πρόσωπα την παρουσία του Κυρίου, τότε ταραχή και σύγχυση επικρατούν.

Τούτες τις έσχατες ημέρες βλέπουμε τις αναταραχές στον σύμπαντα κόσμο και είναι σφιγμένες οι καρδιές μας από τις ακοές των πολέμων, του κακού και του θανάτου. Αυτό συμβαίνει διότι ο άνθρωπος αποστασιοποιήθηκε από τον Θεό και ταυτόχρονα από την χάρη Του. Χρειάζεται να αναζητήσουμε την βεβαιότητα της παρουσίας και της ευλογίας του Κυρίου, όπως έκαναν οι μαθητές, οι οποίοι πορεύτηκαν στην ζωή τους δυνατοί έναντι όλων των αντιθέσεων και της εχθρότητας του κόσμου. Η βεβαιότητα του Αγίου Πνεύματος τους ζωοποιούσε, τους έδινε δύναμη, όχι μόνο να πιστέψουν, αλλά και να κηρύξουν την ανάσταση του Κυρίου πανταχού.

Tags
Back to top button