Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια της Ευρώπης: Η ΕΕ επιβεβαιώνει hacking - Αποσύρει κάθε αναφορά σε κακόβουλο λογισμικό

Το πρωί της Δευτέρας (22.09.2025), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας (ENISA) είχε δημοσιεύσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι η κυβερνοεπίθεση που έπληξε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια οφειλόταν σε κακόβουλο λογισμικό τύπου ransomware. Ωστόσο, αργότερα μέσα στην ημέρα, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε διευκρίνιση, επισημαίνοντας ότι η ENISA απέσυρε κάθε αναφορά σε ransomware.

Η Υπηρεσία, πάντως, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι τα προβλήματα που παρατηρούνται από την Παρασκευή στα αυτόματα συστήματα καταχώρισης επιβατών των αεροδρομίων προκλήθηκαν από κυβερνοεπίθεση. Παράλληλα, τόνισε ότι οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό της προέλευσης και των δραστών.

Η ανακοίνωση εξακολουθεί να αποτελεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση ότι οι εκτεταμένες δυσλειτουργίες οφείλονταν σε κακόβουλη κυβερνοεπίθεση.

Τη Δευτέρα, οι δυσλειτουργίες συνεχίζονταν στα αεροδρόμια που επηρεάστηκαν. Η Collins Aerospace, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα συστήματα αυτόματου check-in που τέθηκαν εκτός λειτουργίας, δήλωσε ότι συνεργάζεται στενά με τα αεροδρόμια που επλήγησαν —ανάμεσά τους οι Βρυξέλλες και το Χίθροου του Λονδίνου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης— και ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναβάθμισης του λογισμικού ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία.

Στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, όπου τη Δευτέρα καταγράφηκε αυξημένη επιβατική κίνηση λόγω του Μαραθωνίου της πόλης, τα συστήματα καταχώρισης δεν είχαν ακόμη αποκατασταθεί, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις που ξεπερνούσαν τη μία ώρα στις αναχωρήσεις.

Tags
Back to top button