Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μας ετοιμάζουν για οικονομικό κραχ τύπου 1929: Τι τρομερό δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία

Τι επιδιώκει τελικά ο Αμερικανός πρόεδρος με την επίθεση του στο Ιράν, φέρνοντας ολόκληρο τον πλανήτη στα πρόθυρα μια τεράστιας ενεργειακής και οικονομικής κρίσης;

Το άμεσο αποτέλεσμα των ενεργειών του Τραμπ έχουν άμεσο αντίκτυπο στην Ευρώπη, ειδικά σε χώρες που δέχονται τεράστιους αριθμούς τουριστών, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, οι οποίες βαράνε "μύγες' κατά το κοινώς λεγόμενο για τον μήνα Μάιο.   

Πάνω από 50 μαχητικά αεροσκάφη από 9 χώρες συμμετέχουν στην άσκηση NATO Tiger Meet 2026 στον Άραξο (Βίντεο)

Το πρόβλημα όμως στην παγκόσμια οικονομία μεγαλώνει και τα μηνύματα από Αξιωματούχους μας θυμίζουν ολίγο από οικονομικό κραχ του 1929.    

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός ήδη αυξάνεται και η παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα «πολύ χειρότερο αποτέλεσμα» εάν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχιστεί στο 2027 και οι τιμές του πετρελαίου φτάσουν περίπου τα 125 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε ότι η συνέχιση του πολέμου σημαίνει ότι το «σενάριο αναφοράς» του παγκόσμιου δανειστή, που υποθέτει μια βραχύβια σύγκρουση, η οποία προβλέπει μια μικρή επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 3,1% και μια μικρή αύξηση των τιμών στο 4,4% - δεν είναι πλέον εφικτό.

«Αυτό το σενάριο, με κάθε μέρα που περνάει, είναι όλο και πιο πίσω στον καθρέφτη», δήλωσε η Γκεοργκίεβα.

Η συνέχιση του πολέμου, η πρόβλεψη για τιμή πετρελαίου γύρω στα 100 δολάρια ανά βαρέλι ή πάνω από αυτό, και οι αυξανόμενες πληθωριστικές πιέσεις σήμαιναν ότι το «δυσμενές σενάριο» του ΔΝΤ ήταν ήδη σε ισχύ, είπε.

Προειδοποιήσεις από πάστορες στις ΗΠΑ για αποκαλύψεις UFO και κρίση πίστης

Οι μακροπρόθεσμες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παρέμειναν σταθερές και οι χρηματοοικονομικές συνθήκες δεν ήταν πιο αυστηρές, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, δήλωσε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Μίλκεν.

«Τώρα, αν αυτό συνεχιστεί το 2027 και οι τιμές του πετρελαίου κυμανθούν στα 125 δολάρια περίπου, τότε πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ χειρότερο αποτέλεσμα. Τότε θα δούμε τον πληθωρισμό να ανεβαίνει και αναπόφευκτα, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό θα αρχίσουν να αποσταθεροποιούνται», τόνισε η ίδια.

Το ΔΝΤ τον περασμένο μήνα εξέδωσε τρία σενάρια για την πορεία ανάπτυξης του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2026 και το 2027 εν μέσω τεράστιας αβεβαιότητας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή - την κύρια «πρόβλεψη αναφοράς», ένα μεσαίο «δυσμενές σενάριο» και το πολύ χειρότερο «σοβαρό σενάριο».

Το δυσμενές σενάριο προέβλεπε επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης στο 2,5% το 2026 και γενικό πληθωρισμό 5,4%. Το σοβαρό σενάριο προέβλεπε ανάπτυξη μόλις 2% και γενικό πληθωρισμό 5,8%.

Η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί προσεκτικά τον αργό αντίκτυπο της σύγκρουσης στις αλυσίδες εφοδιασμού, με τα λιπάσματα να είναι ήδη 30% έως 40% ακριβότερα, κάτι που θα οδηγούσε τις τιμές των τροφίμων σε άνοδο μεταξύ 3% και 6%. Άλλες βιομηχανίες θα μπορούσαν επίσης να επηρεαστούν.

Τουρκική αντιπολίτευση: Ο Οζέλ κατηγορεί τον Ερντογάν ότι χάνει τη Γαλάζια Πατρίδα

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτό είναι πραγματικά σοβαρό», είπε, εκφράζοντας την ανησυχία της για το γεγονός ότι πολλοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εξακολουθούσαν να ενεργούν σαν η κρίση να θα τελείωνε σε μερικούς μήνες και έθετε σε εφαρμογή μέτρα για να μειώσει τον αντίκτυπο στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, κάτι που διατηρούσε τη ζήτηση για πετρέλαιο υψηλή.

«Μην ρίχνετε λάδι στη φωτιά», είπε. «Όλοι σε αυτή την αίθουσα γνωρίζουν ότι αν η προσφορά σας συρρικνωθεί, η ζήτησή σας πρέπει να ακολουθήσει», κατέληξε η ίδια.

Πιθανόν ο Τραμπ αποφάσισε να τινάξει τον πλανήτη στον αέρα, για να μπορέσουν οι ΗΠΑ να ξεχρεώσουν το δυσθεώρητο χρέος τους, αλλάζοντας ταυτόχρονα την πηγή εφοδιασμού της Ευρώπης. Αυτό το σενάριο όμως θα μπορούσε να φέρει παγκόσμιο πόλεμο και μεσαίωνα όμως σε χρόνο ρεκόρ. 

Tags
Back to top button