Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Mειωμένη ερωτική διάθεση στους άντρες - Τι μαρτυρά για την υγεία τους

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η μειωμένη ερωτική επιθυμία δεν είναι εγγενής κατά την αναπαραγωγική ηλικία, αλλά αποτελεί ένδειξη κακών συνηθειών, όπως είναι το κάπνισμα, η υπερκατανάλωση αλκοόλ ή η υπερφαγία.


Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας στους άνδρες: Τι δείχνει για την υγεία τους


Η απουσία της ερωτικής επιθυμίας φαίνεται ότι σχετίζεται με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου και καρδιοπάθειας.

Μελέτη σε χιλιάδες εθελοντές από την Ιαπωνία, ηλικίας 40 ετών και άνω, έδειξε ότι η σταθερή απώλεια ερωτικής επιθυμίας, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο απειλητικών για τη ζωή νοσημάτων.

Παρότι η σεξουαλική σεξουαλική δραστηριότητα και η ικανοποίηση θεωρούνται σημαντικές για καλή υγεία μέχρι τα γεράματα, δεν έχει μελετηθεί η σχέση της ερωτικής επιθυμίας με την μακροζωία.

Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που εξέτασε σε πληθυσμιακό επίπεδο τη συσχέτιση της ερωτικής επιθυμίας με τη θνησιμότητα από κάθε αιτία, καρδιαγγειακά και καρκίνο.

Στη μελέτη συμμετείχαν 8.558 άνδρες και 12.411 γυναίκες, 40 ετών και πάνω.

Όλοι εντάχθηκαν στη μελέτη όταν επισκέφτηκαν γιατρό για προγραμματισμένο τσεκάπ. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν και ειδικά ερωτηματολόγια για την ερωτική επιθυμία τους.

Οι γυναίκες που είχαν απώλεια ερωτικής επιθυμίας ήταν σχεδόν διπλάσιες από τους άνδρες.


Ειδικότερα, μειωμένη λίμπιντο ανέφερε το 16,1% των γυναικών και το 8,3% των ανδρών.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους για 7 χρόνια. Στο μεσοδιάστημα πέθαναν 503 εθελοντές. Οι 67 πέθαναν από καρδιαγγειακά αίτια και οι 162 από καρκίνο.

Οι επιστήμονες εξέτασαν αν οι θάνατοι ήταν περισσότεροι στους άνδρες και τις γυναίκες χωρίς ερωτική επιθυμία. Όπως διαπίστωσαν υπήρχε ισχυρή συσχέτιση μόνο στους άνδρες.

Οι άνδρες που είχαν χάσει το ενδιαφέρον τους για το σεξ, είχαν κατά 69% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους, έναντι όσων είχαν υγιή ερωτική επιθυμία. Είχαν επίσης 72% περισσότερες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους από καρκίνο.

Τα ευρήματα παρέμεναν ακόμη και όταν οι ερευνητές έλαβαν υπ’ όψιν άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη συσχέτιση, όπως την ηλικία, το ιστορικό υπέρτασης, διαβήτη ή υψηλής χοληστερόλης, το κάπνισμα, την κατανάλωση αλκοόλ, το σωματικό βάρος, το μορφωτικό επίπεδο, την οικογενειακή κατάσταση κλπ.

Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας στις γυναίκες, δεν φάνηκε να επηρεάζει την υγεία τους.

Εξετάζοντας τα χαρακτηριστικά των ανδρών που είχαν χάσει την ερωτική επιθυμία τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους που την είχαν διατηρήσει, έτειναν να είναι καπνιστές, να πίνουν αλκοόλ και να πάσχουν από διαβήτη. Είχαν επίσης περισσότερο στρες και ανέφεραν περισσότερα συμπτώματα που προδιαθέτουν για κατάθλιψη.

Τα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS One.

Tags
Back to top button