Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Μετατρεπόμαστε σε Φαρισαίους χωρίς να το καταλάβουμε

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος αναφέρθηκε στη θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ, πριν από την οποία ο Κύριος συγχώρησε τις αμαρτίες του.

Όπως τόνισε : «Ο Χριστός δείχνει ότι έχει την εξουσία να συγχωρεί τις αμαρτίες των ανθρώπων γιατί αυτές είναι που χωρίζουν την σχέση του κάθε ανθρώπου με τον ίδιο τον Θεό αλλά και με τον άνθρωπο. Η αμαρτία είναι αρρώστια της ψυχής μας, που επιδρά και στο σώμα, είμαστε ψυχοσωματικές οντότητες, όχι μόνο ύλη. Αρρωσταίνει το σώμα, όταν άρρωστη είναι η ψυχή, πονάει και η ψυχή, όταν άρρωστο είναι το σώμα. Ο Κύριος θεράπευσε και αποκατέστησε τον όλο άνθρωπο…».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος για την Εξομολόγηση

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο έργο της ιεράς Εξομολογήσεως, τονίζοντας ότι «αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι κατεξοχήν περίοδος συγχωρήσεως και μετανοίας, είναι περίοδος που καλούμεθα να αναγνωρίσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα από το μυστήριο της μετανοίας, να πάρουμε την άφεση που μας δίνει το Άγιο Πνεύμα και ο Ίδιος ο Χριστός, γιατί στο μυστήριο της εξομολογήσεως δεν είναι δύο, ο ιερέας και ο εξομολογούμενος, αλλά τρεις, είναι και ο Χριστός παρών, ο ιερέας εκείνη την ώρα δανείζει το σώμα του και ο πιστός καλείται να ομολογήσει τις αμαρτίες του ενώπιον του Κυρίου για να ξαναβαπτιστεί και να κοινωνήσει το Σώμα και το Αίμα του Χριστού».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ζήτησε να καθίσει σε μια πλαστική καρέκλα όπως οι υπόλοιποι επίσημοι

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «στη ζωή μας, βέβαια, θα υπάρχουν πάντοτε και οι φαρισαίοι, που συχνά βρίσκονται και μέσα μας. Αυτό συμβαίνει όταν είμαστε έτοιμοι να κρίνουμε και να κατακρίνουμε το έργο της Εκκλησίας, τον αδελφό μας τον ίδιο τον Χριστό μη αναγνωρίζοντας Τον. Χωρίς να το καταλάβουμε, μετατρεπόμαστε σε φαρισαίους, νομίζοντας πως μόνον εμείς κατέχουμε την αλήθεια και κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα».

Πολλή προσοχή

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «το σημερινό θαύμα έχει μία ιδιαιτερότητα, την αγάπη των φίλων του παραλυτικού, οι οποίοι πίστευαν ότι ο Χριστός μπορεί να τον θεραπεύσει, και ενώ το πλήθος δεν τους επέτρεπε να τον πάνε στο Χριστό αυτοί τόλμησαν και βρήκαν τον τρόπο. Οι τέσσερις φίλοι ενώ δεν άκουσαν την ομιλία του Κυρίου έκαναν πράξη αυτό που ζητάει ο Κύριος από τους ανθρώπους, την Αγάπη, αυτό είδε ο Κύριος…, ήταν τόση πολύ η αγάπη των φίλων που ο Θεός την εκτίμησε και θεράπευσε τον παραλυτικό.. Αυτό είναι που μας καλεί ο Ίδιος να θυσιάσουμε κάτι από τον εαυτό μας, να τολμήσουμε για να μπορέσουμε να οδηγήσουμε κάποιον να γνωρίσει τον Ίδιο τον Χριστό».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος επέστησε την προσοχή μας να αφήσουμε στην άκρη την κατάκριση και να μην βιαστούμε να πάρουμε τη θέση του Θεού κρίνοντας τους άλλους, αλλά να αναζητήσουμε αυτή τη περίοδο που απλώνεται μπροστά μας την αληθινή μετάνοια ζητώντας τη συγχώρεση και το έλεος από τον Χριστό.

 

Tags
Back to top button