Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Αθλητισμός

Ντουμπάι - Παναθηναϊκός 104-107: Άνετη επικράτηση με το βλέμμα στην εξάδα για το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πετούσε φωτιές στην επίθεση και με την τριάδα των Κέντρικ Ναν, Νάιτζελ Χέιζ- Ντέιβις και Τζέντι Οσμάν να κάνει σπουδαία πράγματα, πήρε τον τρίτο σερί «τελικό» στην EuroLeague

Το Τριφύλλι επικράτησε με 107-104 της Ντουμπάι μέσα στο Σαράγεβο, «καθάρισε» με την πρώτη δεκάδα μια και καλή, βλέποντας πλέον την έξαδα και ακόμα πιο ψηλά, φτάνοντας το 19-14 μετά από 33 αγωνιστικές.

Ο Κέντρικ Ναν καθηλώθηκε στον πάγκο με 3 φάουλ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μόλις 3 πόντους, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν απολαυστικός φτάνοντας τους 21 πόντους.

23 είχε ο εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο Τζέντι Οσμάν, ενώ στους 22 σταμάτησε ο Χέιζ-Ντέιβις

Πρόβλημα τα φάουλ του Ναν και ο Μούσα

Ο Εργκίν Αταμάν ξεκίνησε τον αγώνα με τους Γκραντ, Ναν, Οσμάν, Χέιζ-Ντέιβις, Λεσόρ, με τους «πράσινους» να μπαίνουν στο ματς με συγκέντρωση στο πρώτο 5λεπτο και τον Κέντρικ Ναν να είναι τρομερά παραγωγικός στην επίθεση με τις πάσες του. Πέτυχε 3 πόντους και είχε 4 ασίστ για άλλους 8 πόντους (11 από τους συνολικά 15 της ομάδας του) στο 5ο λεπτό (11-15). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, μιας και η διαιτητική τριάδα σφύριξε την παραμικρή επαφή, με αποτέλεσμα ο Ναν να Αμερικανός να χρεωθεί με 3 φάουλ μετά από 7 λεπτά αγώνα. Η Ντουμπάι εκτέλεσε 12 βολές στην πρώτη περίοδο και με τον Μούσα που πέτυχε τρία τρίποντα πλήγωσε τον αφελή αμυντικά Παναθηναϊκό, με αποτέλεσμα να δεχθεί 26 πόντους (26-25).

Ακόμα χειρότερα ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, καθώς με καθηλωμένο τον Ναν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός είχε κακές επιλογές στην επίθεση και αργές επιστροφές στο τρανζίσιον. Το αποτέλεσμα ήταν η Ντουμπάι να τρέξει στο παρκέ, να πάρει εύκολους πόντους και να βρεθεί στο +12 (41-29) στο 15'. Ο Λεσόρ ήταν συγκινητικός κι έμοιαζε μόνος μέχρι εκείνο το σημείο επιθετικά, με τον Αταμάν να πάει σε ψηλό σχήμα με τους Γκραντ, Οσμάν, Χέιζ-Ντέιβις, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ. Το οποίο δούλεψε καταπληκτικά, μιας και με πρωταγωνιστή τον Τούρκο φόργουορντ (10 παό τους 14 πόντους), ο Παναθηναϊκός επέστρεψε, μειώνοντας στους 3 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου (50-47).

Ο Αταμάν επέμεινε στο ψηλό σχήμα και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Μήτογλου αντί του Λεσόρ στο «5» και ο Έλληνας ψηλός έγινε παράγοντας του παιχνιδιού με δύο σερί τρίποντα (είχε προηγηθεί και ένα του Χουάντσο), ο Παναθηναϊκός προσπέρασε ξανά μετά την πρώτη περίοδο (55-58). Η Ντουμπάι αντέδρασε με Καμπενγκέλε και Μούσα, ενώ ο Μπέρτανς με τρίποντο έστειλε την ομάδα του στο +4 (66-62). Ο Οσμάν πήρε ξανά μπροστά με 5 σερί πόντους και ο Ναν που επέστρεψε στο ματς, με δικό του τρίποντο έστειλε εκ νέου την ομάδα του στο +1 (71-72). Ο Αμερικανός πέτυχε 7 σερί πόντους και μαζί με πέντε του Σλούκα, ο Παναθηναϊκός έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +6.

Το τέταρτο δεκάλεπτο, ωστόσο, ξεκίνησε άσχημα για τους «πράσινους». Μια αχρείαστη ενέργεια του Φαρίντ έδωσε αντιαθλητικό φάουλ στους γηπεδούχους και 4 πόντους σε μια επίθεση. Η Ντουμπάι έτρεξε σερί 7-0 και προσπέρασε μέσα σε λιγότερο από 1,5 λεπτό (82-81). Ο Χέιζ-Ντέιβις ισοφάρισε με τρίποντο (86-86), αλλά ο Μούσα απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο 5λεπτο, ο Ναν μείωσε στον πόντο (89-88), ενώ ο Χέιζ-Ντέιβις έδωσε εκ νέου προβάδισμα (89-90). Το κλέψιμο του Σλούκα οδήγησε σε εντυπωσιακό κάρφωμα του Ναν και σε τάιμ άουτ τον Γκόλεματς με 3:35 να απομένουν. Ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο του Χέιζ-Ντέιβις διαμόρφωσε το 91-95, αλλά ο Καμπενγκέλε είχε ανάλογη απάντηση (94-95). Ο Ναν συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι για το +4 (95-99) με 1:45 να απομένουν.

Ο Αμερικανός ήταν ασταμάτητος στο δεύτερο ημίχρονο και με τεράστιο τρίποντο έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +6 (96-102), ένα λεπτό πριν από το τέλος για να ακολουθήσει ένα ακόμα από τον Χέιζ-Ντέιβις και να τελειώσει το ματς. 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-25, 50-47, 75-81, 104-107

Tags
Back to top button