Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Ερντογάν στήνει γραμμή συναρμολόγησης drones στο Πακιστάν-Ποιοί οι στόχοι του και πως επηρεάζεται η Ελλάδα;

Η Τουρκίαείναι γεγονός ότι "απλώνεται" ολοένα και περισσότερο, δημιουργώντας πλέγματα συμμαχιών, κυρίως με μουσουλμανικές χώρες, με το Αζερμπαϊτζάν και το Πακιστάν να αποτελούν τους πιστότερους συμμάχους του Ερντογάν.

Έτσι εν μέσω μεταβαλλόμενων περιφερειακών ευθυγραμμίσεων και αυξανόμενης ζήτησης για προηγμένες αμυντικές δυνατότητες, το Πακιστάν και η Τουρκία κινούνται προς μια βαθύτερη συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της υψηλής τεχνολογίας.

Η εξέλιξη έρχεται σε μια περίοδο συνεχιζόμενης περιφερειακής ανησυχίας.

Ο Πολωνός «Νοστράδαμος» προειδοποιεί πως κάτι κακό πλησιάζει! "Ακόμα και πριν από το τέλος του έτους, ο κόσμος θα εισέλθει σε σκοτεινές εποχές"

Βαθαίνει η συνεργασία Τουρκίας-Πακιστάν στους τομείς της άμυνας και της υψηλής τεχνολογίας

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μια υψηλού επιπέδου τουρκική αντιπροσωπεία στο Ισλαμαμπάντ, με επικεφαλής τον Ahmet Khan, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου και Επίτιμο Σύμβουλο Επενδύσεων του Πακιστάν στην Τουρκία, έδειξε «έντονο ενδιαφέρον» για κοινοπραξίες, μεταφορά τεχνολογίας και δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής στο Πακιστάν.

Η αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται από ανώτερους επαγγελματίες που εκπροσωπούν τους τομείς της αεροπορίας, της κατασκευής αεροσκαφών, της αεροδιαστημικής μηχανικής, της τεχνολογίας drones, των αμυντικών συστημάτων, της αυτοκινητοβιομηχανίας και των προηγμένων υλικών της Τουρκίας, συναντήθηκε με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Εμπορίου, Jam Kamal Khan, στο Ισλαμαμπάντ την Πέμπτη.

 Η Τουρκία σχεδιάζει την δημιουργία εγκατάστασης  συναρμολόγησης drones στο Πακιστάν

Η τουρκική πλευρά ενημέρωσε τον Jam Kamal για τις ταχέως αναπτυσσόμενες αεροπορικές και αμυντικές βιομηχανίες της 

Επίσης, σημείωσαν τις υπάρχουσες διεθνείς συνεργασίες και εξέφρασαν την προθυμία τους να επεκτείνουν τέτοιες συνεργασίες μέσω του Πακιστάν.

Ο Jam Kamal καλωσόρισε την αντιπροσωπεία και επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Πακιστάν για την εμβάθυνση των βιομηχανικών και οικονομικών δεσμών με την Τουρκία.

Θα ζήσουμε live την Αποκάλυψη του Ιωάννη! Η κυβέρνηση κατέθεσε στην ΕΕ 4ετές εσωτερικό μνημόνιο που τινάζει την οικονομία στον αέρα

Τόνισε τη μακροχρόνια καλή θέληση μεταξύ των δύο εθνών και τόνισε τις σημαντικές δυνατότητες συνεργασίας στην αεροδιαστημική, την αμυντική παραγωγή, την ανάπτυξη ορυκτών και την κατασκευή προϊόντων διπλής χρήσης, υποστηριζόμενη από τη μηχανική βάση του Πακιστάν και τους πλούσιους κρίσιμους ορυκτούς πόρους.

Ο υπουργός ενθάρρυνε τις τουρκικές εταιρείες να θεωρήσουν το Πακιστάν ως στρατηγικό εταίρο παραγωγής και εξαγωγών για τις περιφερειακές και παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των χωρών ASEAN, της Αφρικής, του Κόλπου και της Νότιας Ασίας.

Υπογράμμισε την αξία της διερεύνησης τριμερών και πολυμερών συνεργασιών, αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία και των δύο χωρών.

Ενημέρωσε επίσης την αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες πρωτοβουλίες του Πακιστάν, όπως η ανάπτυξη ενός διευρυμένου νέου Εκθεσιακού Κέντρου στο Καράτσι και ο αυξημένος συντονισμός μεταξύ του Υπουργείου Εμπορίου, του Υπουργείου Αμυντικής Παραγωγής και των εθνικών τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Η τουρκική αντιπροσωπεία εκτίμησε το στρατηγικό όραμα του Πακιστάν και εξέφρασε την ετοιμότητά της να επιδιώξει μακροπρόθεσμη συνεργασία στον τομέα της αεροπορίας, της αμυντικής βιομηχανίας, της μηχανικής και των προηγμένων υλικών.

Επίσης, έδειξαν ενδιαφέρον για την ενίσχυση των τραπεζικών και εμπορικών μηχανισμών διευκόλυνσης για την υποστήριξη της μελλοντικής συνεργασίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να προωθήσουν τις τομεακές συνεργασίες, να υποστηρίξουν τις συνδέσεις B2B και να διερευνήσουν βιομηχανικές συνεργασίες με επίκεντρο τις επενδύσεις για την ενίσχυση του διμερούς εμπορίου και της τεχνολογικής συνεργασίας.

Οι κακές σχέσεις του Πακιστάν με Ινδία-Αφγανιστάν στο επίκεντρο

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο συνεχιζόμενης περιφερειακής ανησυχίας, αφού οι εντάσεις με την Ινδία παραμένουν μετά από μια τετραήμερη σύγκρουση τον Μάιο.

Οι σχέσεις του Ισλαμαμπάντ με την Καμπούλ βρίσκονται επίσης σε χαμηλό επίπεδο εν μέσω της άρνησης των Αφγανών Ταλιμπάν να εμποδίσουν τις αντιπακιστανικές ομάδες να διεξάγουν τις δραστηριότητές τους από το αφγανικό έδαφος.

Που το πάει ο Ερντογάν και πώς επηρεάζεται η Ελλάδα;

Εκτίμησή μας είναι ότι  η σύμμαχος της Ελλάδας Ινδία και το Πακιστάν ετοιμάζονται πυρετωδώς για νέα στρατιωτική αναμέτρηση μεταξύ τους, αφού υπερεξοπλίζονται, ενώ από την άλλη αντιπακιστανικές ομάδες έχοντας ως ορμητήριο το Αφγανιστάν, δημιουργούν συνεχώς διασυνοριακά προβλήματα.

"Σφήνα" στην όλη κατάσταση μπαίνει η Τουρκία, η οποία επιθυμεί ποικιλοτρόπως να εκμεταλλευθεί την περίσταση υποστηρίζοντας  με στρατιωτικό υλικό το Πακιστάν, προσβλέποντας πάντα στην παροχή  πυρηνικής τεχνογνωσίας από το Καράτσι, έτσι ώστε να αποκτήσει  μελλοντικά τα δικά της Πυρηνικά όπλα.

Μια τέτοια εξέλιξη στο μέλλον θα ήταν καταστροφική για την Ελλάδα, αφού ο Ερντογάν θα γινόταν παντελώς ανεξέλεγκτος προκειμένου να εφαρμόσει τα επιθετικά σχέδιά του σε βάρος μας.

Επισημαίνουμε ωστόσο ότι το γεγονός δημιουργίας γραμμής συναρμολόγησης drones εκτός Τουρκίας, στο Πακιστάν εν προκειμένω, προσδίδει δυνατότητες συνεχούς ανεφοδιασμού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων με drones , ακόμη και στην περίπτωση που καταστραφεί η γραμμή παραγωγής τους στην Τουρκία, κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από εμάς.

 

 

Tags
Back to top button