Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ocean Viking: Στην Ιταλία το πλοίο με τους 113 μετανάστες

Το πλοίο της ΜΚΟ της SOS Méditerranée, Ocean Viking, που εκτελεί αποστολές έρευνας και διάσωσης θα υποδεχτεί η Ιταλία μαζί με τους 113 μετανάστες, όπως ανακοίνωσε η ΜΚΟ την Τρίτη.

Το Ocean Viking με τους μετανάστες πλέει προς την κατεύθυνση της Ραβέννας (βορειοανατολική Ιταλία), την οποία του υπέδειξαν οι ιταλικές αρχές ως ασφαλές λιμάνι, διευκρίνισε η ΜΚΟ, στηλιτεύοντας τις «τέσσερις μακρές ημέρες πλοήγησης» που απαιτούνται για να φθάσει εκεί.

Οι μετανάστες πάνω στο πλοίο διασώθηκαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στα διεθνή χωρικά ύδατα, στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, κοντά στη λιβυκή ζώνη, ανέφερε η γαλλική μη κυβερνητική οργάνωση.

«Καθώς κατευθυνόμαστε προς βορρά, φοβόμαστε πως άλλοι άνθρωποι σε κίνδυνο στη θάλασσα δεν θα μπορέσουν να διασωθούν», τόνισε η SOS Méditerranée, παρότι παραδέχθηκε πως τα μέλη της αισθάνονται ανακούφιση «για τους διασωθέντες» πάνω στο Ocean Viking.

Γαλλία: Πάνω από 100 μετανάστες διασώθηκαν από το Ocean Viking στη Μεσόγειο

Ανάμεσά τους είναι «23 γυναίκες, ορισμένες από τις οποίες είναι έγκυες, περίπου τριάντα ασυνόδευτοι ανήλικοι και τρία βρέφη», το μικρότερο από τα οποία δεν είναι παρά ηλικίας τριών εβδομάδων, σύμφωνα με τη ΜΚΟ με έδρα τη Μασαλία (νοτιοανατολική Γαλλία).

Επέβαιναν σε «υπερφορτωμένο φουσκωτό πλεούμενο στο απόλυτο σκοτάδι», πάντα σύμφωνα με την οργάνωση.

Στα μέσα Νοεμβρίου, το Ocean Viking μετέφερε στην Τουλόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, 230 μετανάστες και πρόσφυγες που διέσωσε στα χωρικά ύδατα μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας, έπειτα από οδύσσεια τριών εβδομάδων σε αναζήτηση ασφαλούς λιμανιού και διπλωματικό μπραντεφέρ Παρισιού και Ρώμης.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας συμφώνησε «κατ’ εξαίρεση» να υποδεχθεί το πλοίο μετά την κατηγορηματική άρνηση της Ιταλίας, που προκάλεσε διπλωματική ένταση μεταξύ των δύο κρατών μελών της ΕΕ.

Από την αρχή της χρονιάς, 1.998 μετανάστες και πρόσφυγες χάθηκαν στη Μεσόγειο, εκ των οποίων 1.369 στην κεντρική Μεσόγειο, την πιο επικίνδυνη θαλάσσια μεταναστευτική οδό στον κόσμο, σύμφωνα με τα δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία.

Tags
Back to top button