Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Παράσταση της αχαριστίας στο Νταβός! Ο Ζελένσκι "φτύνει" την Ευρώπη που τον τάιζε με δισεκατομμύρια

Μια ατμόσφαιρα παγωμένη, όχι από το χιόνι των Άλπεων, αλλά από την ωμή αλαζονεία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επικράτησε σήμερα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Ο Ουκρανός ηγέτης, έχοντας μόλις βγει από ένα τετ α τετ με τον Ντόναλντ Τραμπ, επέλεξε να εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της Ευρώπης, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η λέξη «ευγνωμοσύνη» δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό του.

ΣΟΚ στο Νταβός: Ο απεσταλμένος του Πούτιν κηρύσσει το τέλος της "νέας τάξης πραγμάτων"

Η «μέρα της Μαρμότας» και η επιλεκτική αμνησία

Χρησιμοποιώντας τον κινηματογραφικό όρο της «Μέρας της Μαρμότας», ο Ζελένσκι παραπονέθηκε ότι ζει μια ατέρμονη επανάληψη. Όμως, ξέχασε να αναφέρει ότι αυτή η «επανάληψη» περιλαμβάνει δισεκατομμύρια ευρώ από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, όπλα που απογύμνωσαν τις εθνικές άμυνες των κρατών της ΕΕ και μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση που γονάτισε τα νοικοκυριά μας. Αντί να πει ένα «ευχαριστώ» για τη θυσία μιας ολόκληρης ηπείρου, ο Ζελένσκι χαρακτήρισε την Ευρώπη «αδρανή», λες και η ζωή μας οφείλει να περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τις δικές του απαιτήσεις.

Το «χαστούκι» στους Ευρωπαίους Ηηγέτες

Η αχαριστία του έφτασε σε τέτοιο σημείο, που τόλμησε να ειρωνευτεί τους ηγέτες που τον αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Ενώ παραδέχτηκε ότι η Ευρώπη πάγωσε τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, επιτέθηκε με σφοδρότητα επειδή δεν του παραδόθηκαν αμέσως «στο πιάτο» για να τα διαχειριστεί όπως θέλει. Με ένα ύφος που θυμίζει κακομαθημένο παιδί, διερωτήθηκε γιατί ο Τραμπ μπορεί να κατασχέσει πετρέλαιο και η Ευρώπη όχι, αγνοώντας επιδεικτικά τους διεθνείς νόμους και τις λεπτές ισορροπίες που η ΕΕ προσπαθεί να τηρήσει.

Ακόμα πιο προκλητική ήταν η αναφορά του στον Βίκτορ Όρμπαν και σε όποιον άλλον τολμά να έχει μια διαφορετική άποψη εντός της Ένωσης. Ο Ζελένσκι, από το βήμα του Νταβός, ζήτησε «χαστούκια στο κεφάλι» για Ευρωπαίους πολιτικούς, λες και είναι ο ανώτατος κριτής της ηπείρου μας. Ξεχνά, φαίνεται, ότι χωρίς αυτά τα «ευρωπαϊκά χρήματα» που τόσο περιφρονεί, η χώρα του θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η περιφρόνηση του ΝΑΤΟ και το παράδοξο της Γροιλανδίας

Σε μια κίνηση που άφησε άναυδους τους στρατιωτικούς αναλυτές, ο Ζελένσκι απαξίωσε πλήρως τη Συμμαχία του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι κανείς δεν την έχει δει να δρα στην πράξη. Την ίδια στιγμή που η Ευρώπη στέλνει κάθε διαθέσιμο τανκ και πύραυλο στο Κίεβο, εκείνος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη είναι ένα «κατακερματισμένο καλειδοσκόπιο» που χρειάζεται πάντα κάποιον άλλον να του πει τι να κάνει.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ειρωνευτεί την αποστολή 40 στρατιωτών στη Γροιλανδία, δηλώνοντας με περίσσιο θράσος ότι «η Ουκρανία ξέρει να πολεμά εκεί και θα έλυνε το πρόβλημα». Είναι πραγματικά εξοργιστικό να βλέπεις έναν ηγέτη, του οποίου η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, να προσφέρει «προστασία» σε εδάφη της Δανίας, την ίδια στιγμή που ζητιανεύει Tomahawk από τις ΗΠΑ και απαιτεί από την Ευρώπη να γίνει «κάτι παραπάνω από ένα όμορφο τοπίο».

Σοκαριστική καταγγελία ΜακΓκρέγκορ "ξεγυμνώνει" τον Τραμπ και το Ισραηλινό λόμπι! Ο Λευκός Οίκος είναι κατεχόμενο έδαφος (βίντεο)

Το παζάρι στα Εμιράτα και η σκιά του Τραμπ

Η επίθεση του Ζελένσκι στην Ευρώπη φαίνεται πως είναι το «δώρο» του προς τον Ντόναλντ Τραμπ. Μετά τη συνάντησή τους, ο Ουκρανός πρόεδρος έσπευσε να υιοθετήσει τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου, πιέζοντας την Ευρώπη για δαπάνες 2,5% του ΑΕΠ, λες και είναι ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου. Ανακοίνωσε μάλιστα με καμάρι ότι οι συμφωνίες για τον τερματισμό του πολέμου είναι «σχεδόν έτοιμες» και ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση (ΗΠΑ-Ουκρανία-Ρωσία) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Ευρώπη, που έδωσε τα πάντα για το Κίεβο, φαίνεται να μένει στην άκρη του τραπεζιού, ενώ ο Ζελένσκι συνδιαλέγεται με τον Τραμπ και τον Πούτιν (μέσω των απεσταλμένων Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ). Είναι η απόλυτη προδοσία μιας σχέσης που η Ευρώπη έχτισε με αίμα και χρήμα.

Συμπέρασμα: Η ώρα της αλήθειας για τη Γηραιά Ήπειρο

Ο Ζελένσκι στο Νταβός έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο. Ένας ηγέτης που, μπροστά στη νέα εξουσία του Τραμπ, απαξιώνει τους παλιούς του φίλους και ευεργέτες. Η Ευρώπη δεν είναι πλέον το «λιμάνι» του, αλλά ο σάκος του μποξ. Αν ο Ζελένσκι πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι «αχρείαστη» και «αδρανής», ίσως ήρθε η ώρα οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αναρωτηθούν αν αξίζει να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν έναν άνθρωπο που τους αντιμετωπίζει με τέτοια περιφρόνηση.

Tags
Back to top button