Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

"Εξαϋλώθηκαν" ολόκληρες μονάδες: Μακελειό της "Λεγεώνας των Ξένων" στο Severodonetsk - Guardian: Έχουν 1.000 απώλειες την ημέρα!

Για μακελειό της “Λεγεώνας των Ξένων” στο Severodonetsk κάνουν λόγω ρωσικές στρατιωτικές πηγές αποκαλύπτοντας πως υπάρχουν πάνω από 100 νεκροί μισθοφόροι στην περιοχή.

Παράλληλα αναφέρουν την διάλυση ολόκληρων ουκρανικών μονάδων δίνοντας πραγματικά σοκαριστικά νούμερα.

Το πραγματικό ηλεκτροσοκ για την ουκρανική κοινωνία έρχεται, όπως θα δούμε, από τον Guardian ο οποίος κάνει λόγο για 1.000 ουκρανικές απώλειες την ημέρα.

Η αποκάλυψη προκαλεί “σεισμό” καθώς είναι το πρώτο μεγάλο δυτικό ΜΜΕ που δίνει στην δημοσιότητα τέτοια νούμερα επιβεβαιώνοντας το WarNews247 για όσα έγραφε τόσο καιρό για τις ουκρανικές απώλειες.

Διαβάστε επίσης

Μεγάλες απώλειες της “Λεγεώνας των Ξένων”

Ο Β.Ζελένσκι και η ουκρανική στρατιωτική ηγεσία αποφάσισαν να στείλουν προ ημερών δυνάμεις της Λεγεώνας των Ξένων στο Severodonetsk προκειμένου να ενισχύσουν την αντίσταση της πόλης.

Αιτία ήταν η κατάρρευση των Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας οι οποίες λόγω χαμηλού ηθικού είτε παραδίδονταν μαζικά στις ρωσικές δυνάμεις είτε αποχωρούσαν από την πόλη.

Οι δυνάμεις της “Λεγεώνας των Ξένων” πολέμησαν μαζί με την 79η Ταξιαρχία της Ουκρανίας. Στα βίντεο μπορείτε να δείτε τις σημαίες της Γεωργίας και της Μολδαβίας.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, ο «γραμματέας τύπου» της λεγόμενης Διεθνούς Λεγεώνας των Υπερασπιστών της Ουκρανίας (ILZU – ILDU), Damien Magru, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Λεγεώνα είχε απώλειες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων μαχών.

Η ILDU έχασε μισθοφόρους (επίσημα αναφέρονται ως “εθελοντές”) από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Αυστραλίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γεωργίας.

Η εν λόγω μονάδα μισθοφόρων υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στη βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντόνετσκ όπου και έχουν εγκλωβιστεί χωρίς διάδρομο διαφυγής.

Οι Ρώσοι κάνουν λόγο για πάνω από 100 νεκρούς μισθοφόρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως “μεταξύ άλλων, τραυματίστηκαν γεωργιανοί μισθοφόροι, οι οποίοι, μαζί με άλλους «τριακόσιους», προσπάθησαν να εκκενωθούν μία ώρα μετά την άφιξή τους στη βιομηχανική ζώνη του Σεβεροντόνετσκ”

Δείτε βίντεο από την άφιξη τους στην περιοχή και τις μάχες. Σε βίντεο ακούγονται να μιλούν αγγλικά.

Guardian: Οι Ουκρανοί χάνουν έως και χίλιους άνδρες ημερησίως!

Με μία εκτενή ανάλυση ο Guardian φέρνει στην δημοσιότητα τις πραγματικές απώλειες του ουκρανικού στρατού εκφράζοντας μάλιστα μεγάλη ανησυχία για την πορεία του πολέμου.

“Όπως και να τα προσεγγίσουμε, τα νούμερα είναι ανησυχητικά: Οι Ουκρανικές απώλειες τρέχουν με ρυθμό κάπου μεταξύ 600 και 1.000 ανδρών την ημέρα. Ένας προεδρικός σύμβουλος, ο Oleksiy Arestovych, είπε στον Guardian αυτή την εβδομάδα ότι ήταν 150 νεκροί και 800 τραυματίες καθημερινά. Ένας άλλος, ο Mykhaylo Podolyak, είπε στο BBC ότι 100 με 200 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται την ημέρα.

Ο τεράστιος αριθμός – περισσότερα από 20.000 θύματα το μήνα – εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο στρατός της Ουκρανίας εάν ο πόλεμος συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους Ρώσους. Αλλά οι Ρώσοι ελέγχουν ήδη μεγάλα κομμάτια της Ουκρανίας και μπορούν να σταματήσουν τη μάχη έχοντας το πάνω χέρι στο εδαφικό.

Οι δυνάμεις του Κιέβου απέχουν πολύ από το σημείο κατάρρευσης. Αλλά αρκετοί μήνες υψηλών απωλειών θα διαβρώσουν σημαντικά τη μαχητική τους δύναμη, επιτρέποντας ακόμη και σε ορισμένους από τους τραυματίες να αναρρώσουν. Εν τω μεταξύ, οι δυνάμεις της Ουκρανίας απωθούνται ήδη με έναν βομβαρδισμό του πυροβολικού του Ντονμπάς τόσο έντονου που είναι πιθανό να έχει αντίκτυπο στο ηθικό σε πολλούς από αυτούς που τον επιζούν. Το ηθικό είναι σίγουρα ένα θέμα για τους Ρώσους, αλλά τώρα υπάρχουν αναφορές για λιποταξίες και από την ουκρανική πλευρά.

Τόσο πιεστική είναι η κατάσταση που οι ξένοι με εμπειρία μάχης που περνούν τις δοκιμές για να ενταχθούν στη διεθνή Λεγεώνα θα μπορούσαν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε λιγότερο από ένα μήνα μετά τη διέλευση των ουκρανικών συνόρων. Αλλά και πάλι, το υψηλό επίπεδο απωλειών που συζητείται τώρα ανοιχτά μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους νεοσυλλέκτους στο μέλλον.

Δυτικοί αξιωματούχοι προτιμούν να μην συζητούν τον αντίκτυπο του πολέμου στους αμυνόμενους, αλλά να τονίζουν τα προβλήματα για τους Ρώσους στις ενημερώσεις τους. Αυτή την εβδομάδα, ένας από αυτούς τους αξιωματούχους είπε ότι η εκτίμησή τους ήταν ότι οι εισβολείς είχαν χάσει «15.000 έως 20.000 νεκρούς», από μια δύναμη εισβολής που ήταν 150.000 ή περισσότερο. Ωστόσο, ο στρατός της Μόσχας δεν έχει χάσει ακόμη την επιθετική του ικανότητα.

Οι ίδιοι αναλυτές όμως, επέλεξαν να μην δώσουν παρόμοιες εκτιμήσεις για την Ουκρανία, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει μια λανθασμένη εντύπωση ότι οι Ρώσοι τα πηγαίνουν χειρότερα. Στην πραγματικότητα, με μια υπέρβαση πυροβολικού 10 ή 15 προς ένα, σύμφωνα με τους Ουκρανούς, μπορεί κάλλιστα το ποσοστό απωλειών των Ρώσων να είναι πολύ χαμηλότερο αυτή τη στιγμή, επειδή είναι σε θέση να προκαλέσουν θάνατο από μεγαλύτερη απόσταση σε Ουκρανούς οι οποίοι δεν μπορούν καν να δουν τον εχθρό…

Έχουν εξαντλήσει το σοβιετικό απόθεμα βλημάτων πυροβολικού!

Τα πυρομαχικά είναι βεβαίως ελλιπή από την ουκρανική πλευρά, και πάλι κατά τη δική τους ομολογία. Ο Vadym Skibitsky, ο αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποιεί 5.000 έως 6.000 βλήματα πυροβολικού την ημέρα και έχει «σχεδόν εξαντλήσει» το απόθεμα σοβιετικών τυπικών βλημάτων 152 χιλιοστών. Τώρα βασίζεται σε οβίδες των 155 χιλιοστών του ΝΑΤΟ. δεν είναι σαφές πόσες από αυτά έχει.

Διοικητές είπαν στον Guardian ότι η Ουκρανία αγωνίζεται για να αποκτήσει κάποιο βασικό εξοπλισμό, όπως κρυπτογραφημένα ραδιόφωνα (όπου λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα, δεν είναι ασυνήθιστο να βασίζεσαι στην ασφαλή εφαρμογή Signal) ή προηγμένα σκοπευτικά και οπτικά όπως αυτά που χρησιμοποιούνται συνήθως από τους δυτικούς στρατούς.

Η Ουκρανία δεν στερείται ανδρείας και αποφασιστικότητας. Η δυτική υποστήριξη εξακολουθεί να υπάρχει, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου να προμηθεύσει τους Ουκρανούς με πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων αυτή την εβδομάδα, ακόμα κι αν το Κίεβο είπε σχεδόν αμέσως ότι ήθελε περισσότερα όπλα. Αλλά είναι οι ρωσικές δυνάμεις που έχουν βρει έναν τρόπο να προελάσουν στο Ντονμπάς, εγείροντας πλέον το ερώτημα εάν ο τρίμηνος πόλεμος βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή…” καταλήγει ο Guardian. Πραγματικό σοκ η αναφορά του…

Δείτε βίντεο από τις μάχες

Ρωσία: 500 Ουκρανοί νεκροί – Καταστράφηκε το κέντρο συντονισμό των μισθοφόρων

“Ο ρωσικός στρατός κατέστρεψε στις 9 Ιουνίου το κέντρο συντονισμού ξένων μισθοφόρων και 500 Ουκρανών” ανέφεραν ρωσικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνοντας τον Guardian για τις ουκρανικές απώλειες.

Σημείωσαν επίσης:

“Ως αποτέλεσμα χτυπήματος από πυραύλους υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του οικισμού Novograd-Volynsky, στην περιοχή Zhytomyr, το κέντρο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, όπου ξένοι μισθοφόροι επανεκπαιδεύτηκαν και συντονίζονταν, καταστράφηκε.

Η Αεροπορία έπληξε 18 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα αεροπορικών επιδρομών, περισσότεροι από 200 Ουκρανοί, πέντε άρματα μάχης, δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, καθώς και μια αποθήκη όπλων πυραύλων και πυροβολικού κοντά στο χωριό Verkhnekamenskoye, στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουχάνσκ, καταστράφηκαν.

Πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό έπληξαν 56 θέσεις διοίκησης, 127 θέσεις βολής μονάδων πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και 273 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν περισσότεροι από 300 Ουκρανοί , επτά τεθωρακισμένα οχήματα, δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, 12 πυροβόλα και όλμοι, 24 ειδικά οχήματα, μια εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό κοντά στο χωριό Kobzartsy στην περιοχή Mykolaiv.

Ακόμη 500 απώλειες…

Επιπλέον, στις 11 και 12  του μήνα  χτυπήθηκαν  9 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πέντε θέσεις βολής μονάδων MLRS στις περιοχές Maloryazantsevo, Volcheyarovka, Podgornoye, Malaya Ilyinovka και Lisichansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ και Buk-M1 στην περιοχή Minkovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ .

Η Aεροπορία έπληξε 48 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ως αποτέλεσμα των αεροπορικών επιδρομών, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 170 εθνικιστές, πέντε άρματα μάχης, έξι πυροβολαρχίες, 8 ειδικά οχήματα και καταστράφηκε μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Krasnopolye της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πυραυλικές δυνάμεις και πυροβολικό έπληξαν 231 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και 13 θέσεις διοίκησης και 42 θέσεις βολής μονάδων πυροβολικού.

Περισσότεροι από 300 Ουκρανοί εθνικιστές, 11 τεθωρακισμένα οχήματα, δύο εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Grad, 10 πυροβόλα , 9 ειδικά οχήματα, καθώς και 9 επιτόπιες αποθήκες πυραύλων και όπλων πυροβολικού, πυρομαχικών και καυσίμων καταστράφηκαν.

Δείτε βίντεο

Tags
Back to top button