Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσική επίθεση αφήνει την Οδησσό χωρίς ρεύμα και δεκάδες χιλιάδες στο σκοτάδι

Ενεργειακή αναστάτωση στην Οδησσό

Η Οδησσός βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με μεγάλης κλίμακας ενεργειακές διακοπές, μετά από νυχτερινή επίθεση σε κρίσιμες υποδομές της περιοχής. Οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν χιλιάδες κατοίκους και προκάλεσαν άμεση κινητοποίηση των αρχών.

Επίθεση με drones σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Oleh Kiper και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, η επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και στόχευσε ενεργειακές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού.
Αναφέρθηκαν πυρκαγιές και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε οικισμούς όπου βρίσκονται τα βασικά λιμάνια της Ουκρανίας.

Ενεργειακό δίκτυο υπό διαρκή πίεση

Η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας τις τελευταίες εβδομάδες, στοχεύοντας σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και σιδηροδρομικούς κόμβους.
Η πίεση μεγαλώνει όσο η θερμοκρασία πέφτει και ο πόλεμος πλησιάζει στην τέταρτη χρονιά του.

Χτυπήματα σε υποσταθμούς – Χιλιάδες χωρίς ηλεκτρισμό

Η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, DTEK, ανέφερε ότι:

  • χτυπήθηκε ένας από τους υποσταθμούς της

  • επλήγη και μία δεύτερη ενεργειακή εγκατάσταση άλλης εταιρείας

Παρά την άμεση ενεργοποίηση συνεργείων, η εικόνα παραμένει δύσκολη:
40.000 καταναλωτές έχουν επανασυνδεθεί, αλλά 90.000 εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ρεύμα.

Κυβερνητικά μέτρα εξοικονόμησης

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η ουκρανική κυβέρνηση ενέκρινε νέο πακέτο μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας, λόγω των συχνών διακοπών που προκαλούνται από τα πλήγματα σε κρίσιμες υποδομές.

Συνεχιζόμενη πίεση στο ενεργειακό δίκτυο

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση και εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ η περιοχή παραμένει σε επιφυλακή για ενδεχόμενες νέες επιθέσεις.

 

Tags
Back to top button