Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σφοδρή κριτική Πατριάρχη Ιεροσολύμων κατά ριζοσπαστών που επιτίθενται κατά Χριστιανών και Μουσουλμάνων

"Kατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων άσκησης της ελευθερίας λατρείας" χαρακτήρισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος την πρόσφατη νέα επίθεση στο τζαμί Αλ -Ακσά. 
Σε μήνυμά του ο Πατριάρχης Θεόφιλος επιβεβαίωσε ότι το Όρος του Ναού - Al-Haram Al-Sharif και το "Al-Aqsa Compound" - είναι αποκλειστικό δικαίωμα και ιδιοκτησία των Μουσουλμάνων και ότι η επίθεση σε αυτό το ιερό μέρος ή στο δικαίωμα των Μουσουλμάνων να προσεύχονται ελεύθερα αποτελεί μια επίθεση στην ελευθερία της λατρείας, όπως κατοχυρώνεται από τους διεθνείς νόμους, τους χάρτες και τα ανθρώπινα ήθη.

Ο ίδιος καταδίκασε τις απόπειρες ριζοσπαστικών ομάδων να προκαλέσουν Μουσουλμάνους και Χριστιανούς μέσω συνεχών επιθέσεων και υποκίνησης βίας στο Al-Haram Al-Sharif, θεωρώντας ότι κάθε παρουσία στο Al-Haram Al-Sharif που δεν έχει εγκριθεί από το Τμήμα Ισλαμικών Θεμάτων αποτελεί μια εισβολή που πρέπει να σταματήσει.

Τέλος ο επικεφαλής του Ελληνορθόδοξου Πατριρχείου Ιεροσολύμων επαίνεσε το ρόλο του Ιορδανού Βασιλιά Αμπντάλα Β΄, του Χασεμίτη θεματοφύλακα των ισλαμικών και χριστιανικών ιερών τόπων στους Αγίους Τόπους, στην υπεράσπιση των ιερών τόπων και τη συνεχή προσπάθειά του να τους διατηρήσει από τις επιθέσεις και την απληστία αυτών των ριζοσπαστικών ομάδων. Ο κ. Θεόφιλος εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του Παλαιστίνιου Προέδρου Αμπού Μαζέν και της Ανώτατης Προεδρικής Επιτροπής Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις πρακτικές των ριζοσπαστικών ομάδων και τις επιθέσεις τους κατά των ισλαμικών και χριστιανικών αγιοτήτων.

Tags
Back to top button