Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκίνηση στο τρισάγιο για τις δύο 17χρονες στην Ηλιούπολη

Σήμερα, στην Ηλιούπολη τελέστηκε τρισάγιο για τα δύο 17χρονα κορίτσια, που έφυγαν τόσο πρόωρα άδικα από τη ζωή πέφτοντας στο κενό από ταράτσα πολυκατοικίας την Τρίτη (12/5).

Ο Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος με λόγο πατρικό και βαθιά συγκινημένο στάθηκε μπροστά στον κόσμο που συγκεντρώθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου που γνώριζαν τις δύο οικογένειες των κοριτσιών, στους φίλους και στα παιδιά που λύγισαν από τον πόνο, για να τους θυμίσει πως η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη.

Μέσα σε μια εποχή που οι πανελλήνιες εξετάσεις μετατρέπονται πολλές φορές σε δυσβάσταχτο βάρος για τις ψυχές των νέων ανθρώπων, το μήνυμα που ακούστηκε σήμερα ήταν βαθιά ανθρώπινο και ελπιδοφόρο.

«Θυμίστε στα παιδιά σας ότι κρύβουν ένα διαμάντι μέσα τους και βοηθήστε τα, να το εντοπίσουν και να το αξιοποιήσουν και όχι να το περιορίσουν οι πανελλήνιες. Να μάθουμε επιτέλους να ακούμε τα παιδιά μαςπριν να είναι αργά» είπε χαρακτηριστικά.

«Ένα φως μοναδικό, ένα χάρισμα που δεν μπορεί να περιοριστεί σε βαθμούς, επιδόσεις και λίγες ώρες εξέτασης. Κανένα παιδί δεν μπορεί να μετρηθεί από μια στιγμή της ζωής του, ούτε να κριθεί από ένα γραπτό ή μια αποτυχία.

Η αξία του ανθρώπου είναι πολύ μεγαλύτερη. Βρίσκεται στην ψυχή του, στην καλοσύνη του, στην αγάπη που προσφέρει και στα όνειρα που κουβαλά. Οι εξετάσεις είναι ένας σταθμός κι όχι ο προορισμός της ζωής. Όσο κι αν οι απαιτήσεις γίνονται ασφυκτικές, κανένα αποτέλεσμα δεν είναι πιο σημαντικό από την ίδια της ζωή ενός παιδιού».

Ο Αρχιμανδρίτης υπογράμμισε ακόμη πως η εκκλησία σαν στοργική μητέρα δεν στέκεται απέναντι στους νέους με αυστηρότητα ή καταδίκη αλλά με ανοιχτή αγκαλιά. Είναι δίπλα σε κάθε παιδί που νιώθει μόνο, φοβισμένο, μελαγχολικό ή εγκλωβισμένο σε αδιέξοδα.

Μέσα στη σιωπή της τελετής, τα δάκρυα ενώθηκαν με την προσευχή. «Τα μεγάλα γεγονότα της ζωής δεν χρειάζονται κατακραυγή. Χρειάζονται σιωπή, αγάπη και να τα περνάμε χωρίς κριτική με τα μάτια στραμμένα στον Χριστό. Να μάθουμε να βλέπουμε πίσω από το άγχος, πίσω από τις επιδόσεις και τις απαιτήσεις τον πολύτιμο άνθρωπο που κρύβεται μέσα σε κάθε παιδί» κατέληξε.

Tags
Back to top button