Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συρία: 48 άμαχοι νεκροί από επιθέσεις του ISIS ενώ μάζευαν τρούφες

Στις 2 Μαρτίου, τουλάχιστον 48 άμαχοι που μάζευαν τρούφες στην κεντρική περιοχή της Συρίας σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που αποδίδονται στο ISIS.

Στη δυτική ύπαιθρο της Ντέιρ Εζόρ, μια νάρκη χτύπησε ένα φορτηγό που μετέφερε δεκάδες πολίτες σε μια έρημη περιοχή κοντά στην πόλη Kobajjep όπου συλλέγονται τρούφες. Το κρατικό Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανέφερε ότι η νάρκη τοποθετήθηκε από το ISIS. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν πέντε και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 40 άλλοι.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα. Τρεις άμαχοι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τρομοκράτες του ISIS στην περιοχή Duizin, σύμφωνα με το SANA.

Οι τρομοκράτες του ISIS σκότωσαν ή τραυμάτισαν δεκάδες αμάχους που κυνηγούσαν για ακριβές τρούφες σε διάφορες περιοχές της κεντρικής περιοχής τον περασμένο μήνα.

Στις 11 Φεβρουαρίου, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν επίθεση από τρομοκράτες ενώ μάζευαν τρούφες στα νότια της αρχαίας πόλης Παλμύρα στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς. Στις 18 Φεβρουαρίου, οι τρομοκράτες έσφαξαν 45 πολίτες που μάζευαν τρούφες από τα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης al-Sukhnah στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς μαζί με οκτώ μέλη του προσωπικού ασφαλείας που τους φρουρούσαν. Αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου, δύο νάρκες ξηράς που τοποθετήθηκαν από τους τρομοκράτες σκότωσαν δέκα κυνηγούς τρούφας και τραυμάτισαν άλλους 12 κοντά στην πόλη Salamiyah στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα.

Η τρομοκρατική ομάδα δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για καμία από αυτές τις πρόσφατες επιθέσεις, πιθανότατα επειδή το κύριο κίνητρο πίσω από αυτές ήταν οι λεηλασίες.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους δεν έχουν ακόμη απαντήσει στις πρόσφατες επιθέσεις του ISIS στην κεντρική περιοχή. Μόνο μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή θα μπορούσε να απωθήσει τους πυρήνες της τρομοκρατικής ομάδας μακριά από τα αστικά κέντρα και να εξασφαλίσει ξανά βασικούς δρόμους.

Tags
Back to top button