Η χαρά των Τούρκων τηλεθεατών είναι όπως φαίνεται οι επιθέσεις των Ιρανών ισλαμιστών/φασιστών στο Ισραήλ με πυραύλους, σε συνδυασμό των επιθέσεων της Χεζμπολάχ στην χώρα.
Ορφανή η ισλαμική δημοκρατία! Η επική καταδίωξη και το ματωμένο τέλος του Αλί Λαριτζανί
Η Τουρκία έσπευσε να στείλει όπως και η Ελλάδα, δημοσιογράφους στην χώρα αυτή, για να μεταδίδουν τα πλήγματα, τα οποία όπως αποκαλύπτεται "αρέσουν" στους Τούρκους τηλεθεατές, λόγω και της επιθετικής ρητορικής του Ερντογάν για το Ισραήλ.
Τούρκος δημοσιογράφος του CNN Türk έκανε ρεπορτάζ στους δρόμους του Τελ Αβίβ, όταν Ισραηλινός πολίτης το διέκοψε εν μέσω ιρανικών πυραυλικών επιθέσεων με πολλές ζημιές και θύματα .
Ο Ισραηλινός , ο οποίος αναγνώρισε τον Τούρκο δημοσιογράφο Emrah Çakmak, τον διέκοψε και μιλώντας στα τουρκικά του είπε: «Τι ανοησίες λες; Συνεχώς μιλάς για το τι γίνεται εδώ. Ο Νετανιάχου πέθανε, ο ένας πέθανε, ο άλλος πέθανε. Δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Όλα είναι καλά στο Ισραήλ», αναφέρει το Sigmalive.com.
Ο δημοσιογράφος του τουρκικού αιφνιδιάστηκε , απάντησε άμεσα «οκ, ευχαριστώ» και έκλεισε τη συνομιλία. Το βίντεο διαδόθηκε γρήγορα στα κοινωνικά δίκτυα, συγκεντρώνοντας πολλές προβολές και έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.
Ο ίδιος δημοσιογράφος έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο παρελθόν στο Ισραήλ, καθώς στην αρχή του πολέμου είχε προσαχθεί επειδή μετέδιδε ζωντανά εικόνες από σειρήνες και πλήγματα κοντά στο στρατιωτικό συγκρότημα Kirya χωρίς έγκυρη διαπίστευση. Μετά από ανάκριση αφέθηκε ελεύθερος και συνέχισε να καλύπτει τα γεγονότα για το CNN Türk.
Μετά τα AI βίντεο, τώρα οι παλιές φωτογραφίες! Τι συμβαίνει με τον Νετανιάχου;
Παράλληλα, στο Ισραήλ διατυπώνεται κριτική προς ορισμένα τουρκικά μέσα, τα οποία –σύμφωνα με αξιωματούχους– παρουσιάζουν τα γεγονότα με έντονα επικριτική στάση απέναντι στο Ισραήλ, δίνοντας έμφαση σε εικόνες πανικού και πλήγματων, ενώ προβάλλουν το Ιράν ως κυρίαρχο στη σύγκρουση.
Πιο πρόσφατα (15-16 Μαρτίου 2026), οι Τούρκοι ανέφεραν περιστατικά δήθεν παρενόχλησης Τούρκων "ρεπόρτερ" κατά τη διάρκεια ζωντανών συνδέσεων από το Τελ Αβίβ, ειδικά μετά από αναφορές για πτώση ιρανικών πυραύλων στην περιοχή.
Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι περισσότεροι Τούρκοι δημοσιογράφοι έχουν άμεση, ή έμμεση σχέση με την ΜΙΤ, και εκτελούν συγκεκριμένες αποστολές, όπως κάνουν τώρα στο Ισραήλ.
Η χώρα αυτή δέχεται όντως ιρανικά πυραυλικά πλήγματα, τα οποία έχουν προκαλέσει καταστροφές, νεκρούς ή τραυματίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν διαλύεται η χώρα, όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.
Ο ισραηλινός στρατός έχει εισβάλει στον Λίβανο και προελαύνει, ενώ η Πολεμική Αεροπορία του Νετανιάχου έχει καταστρέψει δεκάδες ιρανικούς στόχους, μαζί με τους Αμερικανούς.