Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την 9η Οκτωβρίου 2025 πιθανότατα, η εκλογή του Νέου Μητροπολίτη Κορίνθου

Από την 7η  έως την 9η  Οκτωβρίου 2025 συνέρχεται στο πλαίσιο της τακτικής της συνεδρίασης για το τρέχον έτος η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της τακτικής συνεδρίασης (Πέμπτη 9/10/2025), η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα προβεί δι’ εκλογής στη πλήρωση των χηρευουσών Ιερών Μητροπόλεων, όπως αναφέρει το psarikorinthias.gr.

Ως γνωστόν την 7η Αυγούστου 2025 εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους Διονύσιος Δ΄ (κατά κόσμον Δημήτριος Μάνταλος (25 Απριλίου 1952 - 7 Αυγούστου 2025).

Σήμερα, τοποτηρητής της χηρευούσης Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, έχει αναλάβει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος.

Βοηθός επίσκοπος και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, υπηρετεί Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος.

Σύμφωνα με καταχωρήσεις σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα (όχι μόνο της Κορινθίας), τα ονόματα των πρώτων δυνητικών υποψηφίων είναι αυτά των αρχιμανδριτών Ιωάννη Καραμούζη αρχιγραμματέα της Συνόδου της Ιεραρχίας και Βαρνάβα Θεοχάρη, πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Παράλληλα στον εν ισχύ επικαιροποιημένο κατάλογο των προς Αρχιερατείαν Εκλογίμων είναι εγγεγραμμένο από το φθινόπωρο του μακρινού 2016 (σχεδόν μια δεκαετία), το όνομα ενός σπουδαίου Ιερωμένου με άποψη και έργο για την Εκκλησία μας. Πρόκειται για τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νήφωνα ΚαψάληΗγούμενο της Μονής Μεγάλου Μετεώρου και Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Πολλά έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα για τον π. Νήφωνα Καψάλη. Ένα παλαιότερο άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε  , δείχνει ανάγλυφα νομίζουμε τα στοιχεία που συνθέτουν αυτήν την χαρισματική προσωπικότητα της σύγχρονης  Εκκλησίας μας.
Στο παρελθόν πολλοί είχαμε την τύχη και την ευλογία να γνωρίσουμε από κοντά τον π. Νήφωνα. Μπορούμε μετά λόγου γνώσεως λοιπόν να πούμε πως η Μητρόπολη στην οποία πιθανά θα τοποθετηθεί από την Ιερά Σύνοδο ως Μητροπολίτης, θα ευεργετηθεί πολλαπλά από τη διακονία του! Ελπίζουμε να είναι η Μητρόπολη Κορίνθου η τυχερή !

Αναφέρουμε όλα τα παραπάνω, σεβόμενοι παράλληλα απολύτως τις διαδικασίες και τους κανόνες σε τέτοιου είδους σημαντικές κρίσεις της Εκκλησίας. Έχουμε τη  βεβαιότητα πως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος με την εκλογή του νέου μας Μητροπολίτη, θα διαφυλάξει το έργο και τις παρακαταθήκες  του ιδρυτή της Εκκλησίας της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου !

 

 

Tags
Back to top button