Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Το κακό χούι του Άγγελου Συρίγου

Ένα άλλο κακό χούι του Συρίγου είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα του γούστου του οι αναθέσεις. Ούτε διορισμένος είναι στην πολιτική, ούτε μετακλητός. Στις εκλογές του 2019, ως πρώτη φορά υποψήφιος στο Κολοσσαίο της Α΄ Αθηνών, εκλέχτηκε πέμπτος χωρίς να έχει πίσω του μηχανισμούς και επιτελεία επικοινωνιολόγων. Εκλέχτηκε, δηλαδή, αυτός και τα χούια του.

Τώρα θα αναρωτηθεί κανείς τι τον έπιασε και μίλησε για τον μύθο του Πολυτεχνείου σε μία συζήτηση για το νέο σχέδιο νόμου για τα ελληνικά πανεπιστήμια; Δεν φταίει ο ίδιος, το χούι του φταίει. Που ακόμη και από τα υπουργικά έδρανα, σκέφτεται και συλλογίζεται ως καθηγητής που έχει φοιτητές, μαθητές, που διαμορφώνει ήθος, και προετοιμάζει νέους πολίτες. Γιατί ο καθηγητής Συρίγος γνώριζε, με εικοσαετή και πλέον πείρα στα ελληνικά πανεπιστήμια, ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν θα αλλάξει αν δεν απαλλαχθεί δια παντός από την μυθολογία που το κρατάει δέσμιο ενός φαντασιακού παρελθόντος. Ξέρει ότι αν δεν κοπεί το παρελθόν, αν δεν ξεκαθαρίσει, μέλλον δεν υπάρχει.

Και αυτήν την πράξη της ειλικρίνειάς του (γιατί τα λόγια του ήταν πράξη και όχι λόγος) την έπραξε στο απόλυτο φως (είλη: φως του ηλίου+ κρίνω), στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, εκεί όπου διαβουλεύεται και αποφασίζει η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία.

Μία ειλικρίνεια που είναι σταθερή μέσα στον χρόνο. Είκοσι χρόνια τα ίδια λέει στα αμφιθέατρα, στα τηλεοπτικά πάνελς, στη συστηματική του αρθρογραφία. Η ειλικρίνεια μόνο όταν χρονίζει και παλιοκαιρίζει κερδίζεται και λογιέται για αλήθεια.

Αλλά ο προσεκτικός ακροατής της ομιλίας του Συρίγου περί ΑΕΙ και Πολυτεχνείου, θα διαπίστωνε ότι δεν τα έβαλε με τη χρήση του μύθου, οι διατυπώσεις του υπήρξαν εξαιρετικά επιδέξιες. Με την εμπορευματοποίησή του τα έβαλε, λογικό ήταν να αγανακτήσουν και να διαμαρτυρηθούν οι έμποροι. Εκείνοι που από την Μεταπολίτευση και μετά βιοπορίστηκαν και κατασκεύασαν πολιτικές και άλλες καριέρες με τα μυθεύματα περί Πολυτεχνείου. Γιατί άλλο να είσαι χρήστης μία ιδέας, και άλλο έμπορος.

Tags
Back to top button