Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Τραμπ: Η Ουκρανία εμποδίζει την ειρήνη – «Ο Πούτιν είναι έτοιμος για συμφωνία»

Την Ουκρανία κατηγόρησε ότι παρεμποδίζει την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας με τη Ρωσία ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τη στάση των ευρωπαϊκών συμμάχων. Οι τελευταίοι επιμένουν ότι η Μόσχα δεν επιδεικνύει ουσιαστική βούληση για τον τερματισμό του πολέμου.

Συνέντευξη στο Reuters από το Οβάλ Γραφείο

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο Reuters από το Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται πρόθυμος να βάλει τέλος στη σχεδόν τετραετή εισβολή στην Ουκρανία. Αντίθετα, όπως ανέφερε, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δείχνει μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα.

«Νομίζω ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να κάνει συμφωνία. Η Ουκρανία φαίνεται λιγότερο πρόθυμη να προχωρήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Ο Ζελένσκι» – η μονολεκτική απάντηση

Όταν ρωτήθηκε γιατί οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής λύση στη σύγκρουση, ο Τραμπ απάντησε μονολεκτικά: «Ο Ζελένσκι». Με τη φράση αυτή άφησε να διαφανεί η απογοήτευσή του από τη στάση του Ουκρανού ηγέτη.

Εγγυήσεις ασφαλείας και πιέσεις για εδαφικές παραχωρήσεις

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, οι συνομιλίες των τελευταίων εβδομάδων επικεντρώνονται κυρίως στις εγγυήσεις ασφαλείας για μια μεταπολεμική Ουκρανία, με στόχο να αποτραπεί ενδεχόμενη νέα ρωσική εισβολή. Στο πλαίσιο αυτό, Αμερικανοί διαπραγματευτές φέρονται να ασκούν πιέσεις στο Κίεβο ώστε να αποδεχθεί παραχώρηση εδαφών στο ανατολικό Ντονμπάς, ως μέρος μιας πιθανής συμφωνίας.

Αβεβαιότητα για επαφές με τη Μόσχα

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι δεν γνωρίζει αν επίκειται ταξίδι του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ Στιβ Ουίτκοφ και του γαμπρού του Τζάρεντ Κούσνερ στη Μόσχα, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλά χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες.

Πιθανή συνάντηση στο Νταβός

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ζελένσκι στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν διατεθειμένος να τον συναντήσει, χωρίς ωστόσο να υπάρχει οριστικοποιημένος σχεδιασμός. «Θα το έκανα — αν είναι εκεί. Κι εγώ θα είμαι εκεί», σημείωσε.

Η αμετακίνητη στάση του Κιέβου

Σε νέα ερώτηση για τους λόγους που θεωρεί ότι ο Ουκρανός πρόεδρος καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις, ο Τραμπ περιορίστηκε να απαντήσει: «Νομίζω απλώς ότι δυσκολεύεται να φτάσει εκεί». Από την πλευρά του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ξεκαθαρίσει δημόσια ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, επικαλούμενος το ουκρανικό Σύνταγμα.

Tags
Back to top button