Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Zvezda: Ο ουρανός είναι "κλειδωμένος" από τους πανίσχυρους ρωσικούς S-300V (Βίντεο)

"Η έκρηξη που δημιουργεί ένας πύραυλος S-300V φωτίζει τόσο πολύ τον ουρανό που μπορείς να μπερδέψεις την νύχτα με την μέρα," αναφέρει η ρωσική Zvezda, ξεκινώντας ένα ακόμη άρθρο της σχετικά με τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Η νέα δημοσίευσή της - όπως πάντα - συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω. 

Στην ζώνη στρατιωτικών επιχειρήσεων λοιπόν και σύμφωνα πάντα με την Zvezda του ρωσικού υπουργείου άμυνας, η συστοιχία S-300V χρησιμοποιείται για να καλύψει στρατιωτικές ομάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ο S-300 είναι ικανός να αναχαιτεί επιθετικά όπλα σε εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί μάλιστα να χτυπά ταυτόχρονα διάφορους εναέριους στόχους.

Ο S-300 έρχεται σε ένα αρκετά ευκίνητο ερπυστριοφόρο σασί. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στο πλήρωμα της συστοιχίας να περνά από ανισόπεδες επιφάνειες και να λαμβάνει θέσεις πυρός χωρίς προηγούμενη προετοιμασία.

Οι Ουκρανοί παρατήρησαν έναν σπάνιο ρωσικό "Ωρίωνα" πάνω από την Χερσώνα (Εικόνες)

Το σύστημα S-300V μπορεί να χτυπήσει όλους του τύπους αεροδυναμικών στόχων, όπως για παράδειγμα αεροπλάνα, ελικόπτερα, drones, αλλά και τακτικούς πυραύλους.

"Εάν υπάρξει μία απειλή από αέρος, η συστοιχία αποτελεί την 'σωτηρία' όσων βρίσκονται στο έδαφος," αναφέρει η Zvezda, εννοώντας προφανώς τα στρατεύματα που λαμβάνουν μέρος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και στις συνοριακές περιοχές μεταξύ των δύο αντίπαλων κρατών.

Ποιο Είναι το Σύστημα S-300V;

Το S-300V αναπτύχθηκε το 1988 ως ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που εμπλέκεται με βαλλιστικούς πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς, με πυραύλους κρουζ, με στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη, όπως επίσης και με αεροσκάφη έγκυρης προειδοποίησης και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Ο κύριος ρόλος του S-300V είναι να προστατεύει δυνάμεις και κρίσιμες βιομηχανικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις εναντίον μαζικών εναέριων επιδρομών. Στην Δύση το αποκαλούν SA-12 ή Gladiator (Μονομάχος) και Giant (Γίγαντας). 

Το σύστημα τέλος είναι κινητό, αφού όλα τα στοιχεία του είναι τοποθετημένα πάνω σε ένα ειδικό ερπυστριοφόρο σασί. 

Tags
Back to top button