Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης για κατεδάφιση Badminton: «Αυτό πρέπει να είναι η αρχή και όχι το τέλος»

Στην κατεδάφιση του Badminton και στην ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία και λειτουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή–Ιλισίων αναφέρεται ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη των εργασιών στον χώρο.

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων χαρακτηρίζει θετική εξέλιξη την έναρξη της κατεδάφισης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα χρόνιο αίτημα που, όπως επισημαίνει, «γίνεται επιτέλους πράξη». Παράλληλα, όμως, υπογραμμίζει ότι η απομάκρυνση του Badminton δεν πρέπει να αποτελέσει το τέλος της προσπάθειας, αλλά την αφετηρία για την ουσιαστική ανάδειξη του χώρου.

Στο επίκεντρο της παρέμβασής του θέτει τη δημιουργία του φορέα διαχείρισης του Πάρκου, η οποία, όπως αναφέρει, αποτελεί δέσμευση του δημάρχου Αθηναίων ήδη από τον Ιανουάριο του 2024. Αντίστοιχα, ζητά να προχωρήσει άμεσα και η πολεοδομική μελέτη, η οποία είχε επίσης εξαγγελθεί το 2024, χωρίς μέχρι σήμερα, όπως υποστηρίζει, να έχει ανατεθεί.

Ο κ. Μπακογιάννης καλεί παράλληλα τον Δήμο Αθηναίων να αξιοποιήσει τα θεσμικά και νομικά εργαλεία που διαθέτει, δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις στον χώρο. Μεταξύ άλλων, ζητά την απομάκρυνση αυθαίρετων κτισμάτων και παράνομων περιφράξεων, τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, καθώς και την άμεση έναρξη εργασιών πρασίνου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Επιτέλους, ξεκίνησε η κατεδάφιση του Badminton.Χθες, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μπήκαν οι πρώτες μπουλτόζες. Μια σημαντική και θετική εξέλιξη. Ένα χρόνιο αίτημα που γίνεται επιτέλους πράξη. Όμως αυτό πρέπει να είναι η αρχή και όχι το τέλος. Η σύσταση του φορέα διαχείρισης πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Αποτελεί υπόσχεση του δημάρχου ήδη από τον Ιανουάριο του 2024.

Το ίδιο ισχύει και για την πολεοδομική μελέτη που και αυτή είχε εξαγγελθεί το 2024, αλλά ακόμη δεν έχει καν ανατεθεί.

Το σημαντικότερο είναι ο Δήμος Αθηναίων να μη μείνει ξανά στα λόγια. Διαθέτει θεσμικά και νομικά εργαλεία και ο ρόλος του δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στον ακτιβισμό και στις ανακοινώσεις. Πρέπει να απομακρύνει συστηματικά τα αυθαίρετα κτίσματα και τις παράνομες περιφράξεις, να ρυθμίσει την κυκλοφορία και τη στάθμευση των αυτοκινήτων, όπως προβλέπει ο νόμος, και να ξεκινήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση τις εργασίες πρασίνου.

Το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή–Ιλισίων δεν χρειάζεται άλλες υποσχέσεις. Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο, σαφές χρονοδιάγραμμα και έργα. Τώρα. Το Badminton φεύγει. Ώρα να προχωρήσει και το Πάρκο»

Tags
Back to top button