Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΟΝΤΑ

Πιθηκάνθρωποι στη ζούγκλα της Μαλαισίας…

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε προκαλέσει μεταξύ των επιστημονικών κύκλων η είδηση ότι μυστηριώδεις πιθηκάνθρωποι είχαν θεαθεί στη ζούγκλα της Μαλαισίας.Ήταν Ιανουάριος του 1954 και οι πρώτες επιστημονικές αποστολές επανδρώθηκαν με σκοπό να βρεθούν τα παράξενα αυτά πλάσματα, των οποίων η μελέτη θα βοηθούσε πολύ τους ανθρωπολόγους να κατανοήσουν την εξέλιξη των ειδών.Η ύπαρξη των πιθηκανθρώπων είχε επιβεβαιωθεί από πολλές πηγές και γι’ αυτό θεωρήθηκε ως αληθής από τις Αρχές του τόπου.Οι πρώτες πληροφορίες καταμαρτυρούσαν την ύπαρξη τριών άγριων ανθρώπων που τριγυρνούσαν στα βάθη της ζούγκλας της Μαλαισίας και έμοιαζαν πολύ με μεγάλους πιθήκους. Έκρωζαν όπως τα κοράκια, ανέδιδαν μια ζωώδη οσμή, είχαν πολύ μακριά μαύρα μαλλιά που έφταναν μέχρι τη μέση τους, δόντια κοφτερά όπως του σκύλου, αλλά το δέρμα τους ήταν λευκό.Λίγες μέρες νωρίτερα, παραμονή Χριστουγέννων του 1953, μια νεαρή γηγενής που μάζευε ελαστικό κόμμι (καουτσούκ) σε μια δύσβατη περιοχή, αισθάνθηκε ένα χτύπημα στον ώμο της. Σηκώθηκε αμέσως και είδε κατάπληκτη ένα θηλυκό ον που έμοιαζε με πίθηκο και που φορούσε ένα μικρό αυτοσχέδιο ρούχο, φτιαγμένο από κιτρινωπό φλοιό δέντρου, ίσα να καλύπτει τα επίμαχα σημεία. Παρακεί στέκονταν και δύο ίδια όντα αρσενικά. Η νεαρή Μαλαισιανή έφυγε τρέχοντας και έσπευσε να καταθέσει τι είδε στις Αρχές.Τους τρεις πιθηκανθρώπους έτυχε να τους δει την ίδια μέρα και ένας τοπικός κτηματίας, ο οποίος πρόσθεσε πως τα πλάσματα αυτά ήταν ψηλού αναστήματος και ότι τα δύο αρσενικά έφεραν μακριά γενειάδα και μουστάκι.Την επόμενη ημέρα, ένας καλλιεργητής μιας φυτείας καουτσοκόδεντρων, μόλις δεκαπέντε χιλιόμετρα νοτιότερα, είδε κι εκείνος με τη σειρά του τους τρεις πιθηκανθρώπους, οι οποίοι ήταν σωματώδεις, ψηλοί και με αρκετό τρίχωμα σε όλο τους το κορμί, ενώ τα μαλλιά της κεφαλής τους έφταναν μέχρι τη μέση τους.Η κυβέρνηση της Μαλαισίας, με την πολύτιμη αρωγή ανθρωπολόγων και ζωολόγων, αποφάσισε να οργανώσει αποστολές, ώστε τα πλάσματα αυτά να βρεθούν και να μελετηθούν ενδελεχώς, προκειμένου να ληφθούν πολύτιμες πληροφορίες.Ωστόσο, οι επιστήμονες δήλωναν πως οι πιθηκάνθρωποι αυτοί ενδεχομένως αποτελούσαν τον εκλιπόντα κρίκο μεταξύ του πιθήκου και του ανθρώπου και ίσως να ανήκουν σε μια άκρως πρωτόγονη φυλή, η οποία να σώζεται ανεπηρέαστη στα ανεξερεύνητα βάθη της ζούγκλας της Μαλαισίας.Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, στις 03/01/1954…
Tags
Back to top button