Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Προς άρση 1.000 από τις 1.500 πτυχές των κυρώσεων ΗΠΑ κατά Ιράν

Στην άρση 1.000 εκ των 1.500 πτυχών των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά του Ιράν φαίνεται να έχουν καταλήξει οι τελευταίοι πέντε γύροι διαβουλεύσεων για το ζήτημα των πυρηνικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη Βιέννη, με τις υπόλοιπες 500 να αποτελούν ακόμη αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών, ανέφεραν ιρανικές κοινοβουλευτικές πηγές του ιρανικού ημιεπίσημου πρακτορείου Tasnim και αναμεταδίδει ο ιστότοπος MENAFN.

O αριθμός δόθηκε από τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Ιράν, Abbas Araqchi, σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ιρανικού κοινοβουλίου.

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των διαπραγματευτών του Ιράν και της ομάδας 4+1, δηλαδή Ρωσίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Κίνας, συν την Γερμανία, προγραμματίζεται για αργότερα εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον Araqchi, όπως ανέφερε η κοινοβουλευτική πηγή του Tasnim, δεν έχουν καταλήξει στη μορφή που θα λάβει η επικύρωση από πλευράς Ιράν της άρσης των κυρώσεων.

Οι ΗΠΑ, επί κυβέρνησης Τραμπ, είχαν αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία του 2015, που είχε συναφθεί επί κυβέρνησης Ομπάμα, και είχαν επιβάλει εκ νέου σκληρές κυρώσεις κατά της Τεχεράνης για το ζήτημα του πυρηνικού της προγράμματος.

Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δείξει διάθεση επανόδου σε "ήρεμα νερά" με το Ιράν και διαπραγματεύεται πιθανή επιστροφή της στο πλαίσιο της συμφωνίας, που έχει ως στόχο την αποτροπή της απόκτησης πυρηνικών όπλων από την Ισλαμική Δημοκρατία.

Tags
Back to top button