Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση και η ψήφηση της τροπολογίας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Στη Βουλή συζητείται σήμερα η τροπολογία αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Στο σώμα του νομικού κειμένου θεσμοθετούνται, μεταξύ άλλων:

Υποχρεωτική επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζομένους, καθώς οι προϊστάμενοι και οι εργοδότες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πρέπει «να διαμορφώνουν σαφή εικόνα για την ενδεχόμενη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας στους χώρους δουλειάς».

Υποχρεωτική διεξαγωγή εμβολιασμού σε όλο το προσωπικό σε νοσοκομεία, δομές Υγείας και μονάδες φροντίδας, αλλά και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».

Ειδικότερα, διακρίνονται τρεις κατηγορίες εργαζομένων. Όσοι απασχολούνται:

· σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
· σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες από 16 Αυγούστου,
· σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές), με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, στην ίδια τροπολογία περιλαμβάνονται τα εξής:

Δεν προσδιορίζεται χρονική διάρκεια στην αναστολή, αλλά παραμένει αόριστη. Ο μη εμβολιασμένος εργαζόμενος τίθεται σε υποχρεωτική άδεια, άνευ αποδοχών, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων, ενώ, ειδικά για το Δημόσιο, δεν προβλέπεται παραπομπή στο πειθαρχικό.

Η αναστολή καθηκόντων χωρίς καταβολή αποδοχών, στην περίπτωση εργαζόμενων στον δημόσιο φορέα αίρεται με τη συμπλήρωση 14 ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Επιβάλλεται, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 20.000 ευρώ για κάθε παράβαση και έως 200.000 ευρώ στον εργοδότη.

Ως απώτατο χρονικό όριο «επαναξιολόγησης» του υποχρεωτικού εμβολιασμού ορίζεται η 31η Οκτωβρίου, ενώ

Προσλαμβάνεται προσωπικό με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου έως και 3 μηνών στους φορείς που εντάσσονται στο πεδίο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Μπορούμε να αφήσουμε τους ανεμβολίαστους να χειρίζονται ευπαθείς ομάδες; Πρέπει να απομακρυνθούν. Αν απομακρυνθούν μπορούν να παίρνουν αμοιβή;» διερωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αποκαλύπτοντας παράλληλα πως θα υπάρξει συνύπαρξη ανεμβολίαστων με εμβολιασμένους συμβασιούχους για τρεις μήνες.

Συνύπαρξη τριμήνου

«Το μέτρο της υποχρεωτικότητας είναι σε απόλυτη συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας. Θα υπάρξουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου 3 μηνών και οι νέοι εργαζόμενοι θα αντικαθιστούν τους μη εμβολιασμένους. Αν κάποιος εργαζόμενος εμβολιαστεί και γυρίσει νωρίτερα από τους 3 μήνες τότε θα δουλεύουν παράλληλα με τον αντικαταστάτη έως τη λήξη της σύμβασης του», εξήγησε σχετικά ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα με την «μάχη των εμβολιασμών», δίνεται για τα ελληνικά χρώματα και η μάχη των εντυπώσεων, αφού, ασφαλιστικές δικλείδες θεσπίζουν μια σειρά από χώρες -και ευρωπαϊκές- απέναντι στην πανδημία, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ να υποχρεώνει τους επιστρέφοντες από περιοχές αυξημένου κινδύνου να μπουν σε καραντίνα, εκτός εάν έχουν αρνητικό τεστ, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει.

Tags
Back to top button