Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτό το ήξερες; - Ποιο ήταν το 1ο και ποιο το 2ο Ράιχ;

Όταν αναφερόμαστε στον Χίτλερ και στο καθεστώς των Ναζί που δημιούργησε, το χαρακτηρίζουμε «Τρίτο Ράιχ». Πράγματι το «Τρίτο Ράιχ» δημιουργήθηκε το 1933 και κράτησε για 12 χρόνια, προκαλώντας ουσιαστικά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ποια είναι όμως τα δυο προηγούμενα Ράιχ;

Η λέξη «Ράιχ» σημαίνει «βασίλειο» ή «αυτοκρατορία» και είναι εμπνευσμένη από την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που στα γερμανικά μεταφράζεται σε «Heiliges Römisches Reich Deutscher Nation». Διήρκησε από το 962 μ.Χ. μέχρι και το 1806 και αποτελεί το πρώτο και μακροβιότερο από τα τρία Ράιχ. Στο απόγειό της είχε ενσωματώσει περιοχές από 12 σημερινές χώρες της Ευρώπης. Η Ρώμη πάντως δεν ήταν ανάμεσα στα εδάφη της και πήρε αυτό το όνομα επειδή οι αυτοκράτορες ήθελαν να θεωρούνται ως συνεχιστές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Το 2ο Ράιχ ιδρύθηκε το 1871 από τον Όττο φον Μπισμαρκ και ήταν η γερμανική Αυτοκρατορία, στα γερμανικά «Kaiserreich», το οποίο κράτησε 47 χρόνια και τερματίστηκε με την ήττα της Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποιοι βέβαια, συμπεριλαμβάνουν την 15ετία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης στην περίοδο του 2ου Ράιχ, που όμως δεν είχε σχέση με αυτοκρατορία.

Μετά την πτώση της και την άνοδο του Χίτλερ, ο όρος «Τρίτο Ράιχ» έγινε η ανεπίσημη ονομασία της ναζιστικής Γερμανίας.

Tags
Back to top button