Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Περού: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις μούμιες έξι θυσιασμένων παιδιών!

Έξι μούμιες παιδιών, τα οποία πιθανότατα θυσιάστηκαν πριν από 1.000 χρόνια για να συνοδεύσουν έναν αξιωματούχο στη μετά θάνατον ζωή, ανακαλύφθηκαν σε έναν αρχαιολογικό χώρο κοντά στη Λίμα.

«Βρήκαμε τα λείψανα έξι μουμιοποιημένων παιδιών κοντά στον τάφο ενός προσώπου που ανήκε στην ελίτ», η μούμια του οποίου είχε έρθει στο φως τον περασμένο Νοέμβριο, όπως είπε ο αρχαιολόγος Πίτερ Φαν Ντάλεν, ο επικεφαλής των ανασκαφών στην Καχαμαρκίγια, 24 χιλιόμετρα ανατολικά της Λίμας.

Οι αρχαιολόγοι υποθέτουν ότι τα παιδιά θυσιάστηκαν και ότι ενδέχεται να ήταν μέλη της οικογένειας του αξιωματούχου. Οι μούμιες χρονολογούνται στο 800-1000 μ.Χ, προηγούνται δηλαδή της εποχής των Ίνκας κατά μερικούς αιώνες. Σε μικρή απόσταση εντοπίστηκαν τα λείψανα επτά ενηλίκων, που όμως δεν είχαν μουμιοποιηθεί.

Από τον Νοέμβριο του 2021 οι αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Σαν Μάρκος έχουν βρει στην Καχαμαρκίγια συνολικά 14 λείψανα. Τον Νοέμβριο ανακαλύφθηκε η μούμια του αξιωματούχου, που ήταν τοποθετημένος έτσι ώστε τα χέρια του να καλύπτουν το πρόσωπό του. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι επρόκειτο για έναν άνδρα ηλικίας 18-22 ετών που ενταφιάστηκε σε έναν κωνικό θάλαμο, σε βάθος 1,40 μέτρων. Φαίνεται ότι παρά την ηλικία του είχε ιδιαίτερο «οικονομικό και κοινωνικό κύρος», εξήγησε ο Φαν Ντάλεν.

Η Καχαμαρκίγια ήταν ένα σημαντικό αστικό κέντρο, όπου ζούσαν 10-20.000 άνθρωποι. Ιδρύθηκε γύρω στο 200 π.Χ. και κατοικείτο μέχρι και τον 16ο αιώνα.
 

Tags
Back to top button