Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Έχουν τρομάξει με τις ελληνικές FDI-Με εντολή Ερντογάν θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα Τρεις Φρεγάτες κλάσης ISTIF

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι “ γείτονες” με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, αφού συνειδητοποιούν καθημερινά την αποκαλούμενη “ποιοτική υπεροχή”, που αποκτούν το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό με τις νέες Φρεγάτες FDI, αλλά και η ελληνική Πολεμική Αεροπορία με το φονικό συνδυασμό Rafale και πυραύλων αέρος-αέρος METEOR.

“Ποντικός” στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας: Αξιωματικός της ύποπτος για διαρροή στρατιωτικών μυστικών

Εντολή Ερντογάν για ταυτόχρονη ναυπήγηση Τριών Φρεγατών κλάσης Istif      

Για τον λόγο αυτόν, και λόγω εκλογών, αποφασίστηκε να παράγει Τρεις Φρεγάτες ταυτόχρονα αξιοποιώντας την παραγωγική ισχύ και των ναυπηγείων του ιδιωτικού τομέα, για να τις θέσει στην διάθεση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ενώ συνεχίζεται η ναυπήγηση της Φρεγάτας TCG Κωνσταντινούπολη, του πρώτου πλοίου κλάσης MİLGEM αυτού του επιπέδου, ξεκινούν οι εργασίες ναυπήγησης Τριών Φρεγατών.

Ο επικεφαλής της Προεδρίας των Αμυντικών Βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, αξιολόγησε την πορεία του προγράμματος ου MİLGEM και την κατασκευή των φρεγατών İ-class.

Ο Demir είπε ότι η απόφαση αφορά Τρεις νέες Φρεγάτες I-Class, ενώ εμπλέκονται τα ναυπηγεία και οι εταιρείες, Anadolu, Sedef, Sefine, TAİS Joint Venture Commercial Enterprise και STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ Business Partnership.

Ο Demir δήλωσε ότι καθένα από τα ναυπηγεία Anadolu, Sedef και Sefine, που περιλαμβάνονται σε αυτήν την επιχειρηματική συνεργασία στο πλαίσιο του έργου, σχεδιάζεται να κατασκευάσει ταυτόχρονα μια φρεγάτα I-class.

Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτές οι εταιρείες έχουν αναπτύξει τις δομές τους μαζί με τη διαχείριση έργων και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα Τρία νέα τουρκικά Πολεμικά Πλοία θα παραδοθούν σε 36 μήνες

«Θεωρήθηκε σκόπιμο να γίνει η κατασκευή πλοίων με μοντέλο στο οποίο θα συμμετέχουν και ιδιωτικά ναυπηγεία ως κατασκευαστές, προκειμένου να δημιουργηθεί μια βιώσιμη στρατιωτική ναυπηγική βιομηχανία.

Επιπλέον, με αυτό το μοντέλο, θα παρέχεται πλεονέκτημα στον χρόνο παράδοσης για τα τρία πλοία, και θα διατηρηθεί αλλά και θα ενισχυθεί η γνώση και η εμπειρία σε ναυπηγεία του ιδιωτικού τομέα στην στρατιωτική ναυπηγική.

Τα τρία πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν σε 36 μήνες.

Η πρώτη από τις φρεγάτες της κατηγορίας I, η TCG Κωνσταντινούπολη, έχει τουρκική συμμετοχή σε ποσοστό 75 τοις εκατό, ενώ στο έργο συμμετέχουν περίπου 80 τοπικοί υπεργολάβοι. Ο συνολικός αριθμός των εταιρειών που εργάζονται στο έργο είναι περίπου 200», ανέφερε ο ίδιος.

Σημειώνοντας ότι “εθνικές λύσεις” όπως το σύστημα εγγύς αεράμυνας Gökdeniz, το τρισδιάστατο ραντάρ αναζήτησης Cenk, το ραντάρ ελέγχου πυρός Scorpion, σωλήνας τορπιλών, και το τουρκικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης MIDLAS, αλλά και το σύστημα αεράμυνας Hisar-D συμπεριλήφθηκαν στη διαμόρφωση των νέων Φρεγατών, τόνισε ο Ντεμίρ.

Η Τουρκία αναζητά 48 Eurofighter Typhoons για να σώσει την παρτίδα με την Ελλάδα

Πληροφορίες φέρουν την Άγκυρα να ετοιμάζεται για την αγορά 24 + 24 (48) μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter Typhoons για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Δεν ξεκαθαρίζεται επίσημα όμως για ποια έκδοση ενδιαφέρεται η Τουρκία, αφού η έκδοση Tranche 1 και 2 δεν είναι σε καμία περίπτωση εφάμιλλη με τα ελληνικά Rafale, ενώ η έκδοση  Tranche 3, που είναι και η πιο σύγχρονη θα απαιτήσει μερικά χρόνια και αλλαγή φιλοσοφίας για να ενταχθεί στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας.

Η ουσία είναι ότι στην έκδοση Tranche 3, οι πύραυλοι αέρος-αέρος αποτελούν γαλλοσουηδική συνεργασία, ενώ πολλά κομμάτια του αεροσκάφους είναι συνεργασία Τριών χωρών της ΕΕ, ενώ υπάρχουν και αμερικανικά συστήματα. 

Σε κάθε περίπτωση, σε όλα αυτά τα σχέδια υπεισέρχεται ο παράγοντας εκλογές στην γειτονική χώρα, και ο Ερντογάν επιζητά απαντήσεις στο ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα, το οποίο κατά γενική παραδοχή στην Τουρκία, είναι ανώτερο από κάθε τουρκικό από ποιοτικής και τεχνολογικής απόψεως.      

Tags
Back to top button