Στο e-report.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκικά ΜΜΕ κατά Δένδια: Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου οι Patriot στην Κάρπαθο

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας μετά την επίσημη ανακοίνωση για την εγκατάσταση των αντιαεροπορικών οπλικών συστημάτων MIM-104 Patriot στην Κάρπαθο. Τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας εξαπολύουν συντονισμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδας και προσωπικά κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κατηγορώντας την Αθήνα για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου σε μια περιοχή που, σύμφωνα με την τουρκική θεώρηση, οφείλει να παραμένει αποστρατιωτικοποιημένη.

Το νέο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο και η διπλή αντίδραση της Άγκυρας

Το ρεπορτάζ του CNN Turk και η Συνθήκη των Παρισίων

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, σε αναλυτικό του ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή για να δημιουργήσει τετελεσμένα.

Συγκεκριμένα, το δίκτυο μετέδωσε: «Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα βρήκε ως ευκαιρία την κρίση στη Μέση Ανατολή και παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο. Ανακοινώθηκε επίσημα πως η Ελλάδα εγκατέστησε αντιαεροπορικό σύστημα Patriot στην Κάρπαθο, το οποίο είναι ένα από τα νησιά που είναι υπό αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς».

Το ρεπορτάζ εστιάζει στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, αναφέροντας πως η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη πλοίων με αντιαεροπορικά συστήματα, συνιστά κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης των Παρισίων του 1947. Σύμφωνα με το τουρκικό αφήγημα, η μεταβίβαση της κυριαρχίας των Δωδεκανήσων από την Ιταλία στην Ελλάδα έγινε υπό τον ρητό όρο της αποστρατιωτικοποίησής τους.

Ζωντανή Ενημέρωση: Πληροφορίες για εκτέλεση του Καανί - Σφυροκόπημα από CENTCOM και IDF

Πρωτοσέλιδα οργής: «Πολεμικός καιροσκοπισμός»

Στο ίδιο επιθετικό μήκος κύματος κινούνται και τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων, στοχοποιώντας ευθέως τον Νίκο Δένδια με ακραίους χαρακτηρισμούους.

  • Η εφημερίδα Χουριέτ (Hurriyet) κάνει εκτενή λόγο για «πολιτικό καιροσκοπισμό» εκ μέρους της Ελλάδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αθήνα χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ για να παραβιάσει το Διεθνές Δίκαιο εγκαθιστώντας τους Patriot.

  • Η εφημερίδα Σαμπάχ (Sabah) επιλέγει άκρως προκλητικό τόνο, γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της και απευθυνόμενη προσωπικά στον υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Νίκο, μην παίζεις με τη φωτιά».

  • Η εφημερίδα Νεφές (Nefes) υπερθεματίζει, χαρακτηρίζοντας ανοιχτά τη χώρα μας ως «καιροσκόπο του πολέμου».

 

 

Tags
Back to top button